Lukk søk

January 17, 2022

Odd-Abel: - Kan bidra med å bøtte inn mål

Abel William Stensrud (19) scoret 22 mål på 22 kamper for Skeid i PostNord-ligaen i fjor. Nå hopper han over Obos-ligaen og er klar for Odd i Eliteserien.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg, skeid.no

- Jeg forventer at disse to årene her skal bli bra for Odd, fansen og meg selv, sier Stensrud selv på en pressekonferanse mandag.

19-åringen fra Oslo spilte sine første fotballkamper for Hasle-Løren før han byttet til Skeid der han gikk gradene før han i 2021 etter hvert ble førstevalget på topp. Spissen med stor selvtillit presenterte seg selv i Skien:

- Som spiss kan jeg bidra med å bøtte inn mål, for å si det rett ut. Jeg skal ha en helt vill innsats og kanskje få litt mer trøkk i Odd enn det har det vært det siste året for eksempel.

Odds Costa?

På spørsmål fra en av de frammøtte journalistene hvilken spiss Stensrud selv kan sammenligne seg med, svarer han Diego Costa.

- Først og fremst er jeg her for å score mål. Jeg skal være i boksen.

Seks av Stensruds 22 Skeid-mål i 2021 kom i 12-0-seieren hjemme mot RBK 2. 19-åringen tror selv han skal håndtere nivåforskjell fra PostNord-ligaen til Eliteserien uten problemer.

- Det er stor forskjell, men for min egen del tror jeg det skal gå veldig fint. Jeg har stor tro på meg selv, laget og trenerne som er her. Jeg tror dette er perfekt match. Hvis ikke hadde jeg ikke vært her, sier Stensrud.

Møte før jul

Odd hadde i desember et møte med Stensrud og hans rådgivere. Siden den gang har Jan Frode Nornes forsvunnet fra Skiens-klubben, men 19-åringen valgte likevel å signere mandag.

- Etter sesongslutt 2021 har Abel vært veldig ettertraktet blant norske klubber. Vi har fulgt ham ganske lenge i PostNord-ligaen og sett at dette er en ung spiller som kan passer godt i måten vi tenker utvikling på. Derfor jobbet vi litt i kulissene, men også med spilleren og hans rådgiver for å få ham på plass, sier Odd-sportssjef Tore Andersen.

- Vi har fulgt Abel lenge og sett mage av hans matcher. Det er en spiller som er god på det som er vanskelig. Han er god på å score mål, sier Odd-assistent Martin Reier.

- Han er en fin type som kommer til å skape masse liv i garderoben. Og det er bra nå som vi ikke har en morsom hovedtrener lenger, henter vi inn morsomme spillere. Så er vi i vater er.

Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form