Lukk søk

PostNord-ligaen

February 5, 2024

OBOS Supercup-helgen: Bortefest, dommertrøbbel og straffekaos

Samtlige seks kamper i andre runde av OBOS Supercup endte med borteseirer da Asker benyttet AJ Arena til «hjemmekampen» mot Bærum.

Dommerne møtte ikke opp, men Asker inntok bortegarderoben - som hjemmelag - på AJ Arena. Tidligere toppdommer Reidar Gundersen stilte opp, reddet dagen og ledet oppgjøret der Bærum ble slått 3-0.

- Mye gode tendenser. Vi har kommet litt lengre enn begge de motstanderne vi har møtt så vi er stort sett fornøyd så langt. To seirer gir oss en pekepinn på hvor vi står, sier trener Magnus Bredal til Askers hjemmeside.

Asker-sjefen hadde også noen trøstende ord til naboen fra Sandvika som i siste serierunde i 2023 rykket ned i 3. divisjon:

- De vil helt sikkert bli vesentlig bedre i løpet av kort tid.

Borteseirer

I et annet lokaloppgjør snudde Eidsvold Turn kampen på Jessheim stadion etter scoringer fra to tidligere Ull/Kisa-spillerne Edin Øy og Julian Jappée Henriksen.

Frigg slo Ullern 3-2 i Oslo-duellen mens Grorud gjennomførte en bunnsolid match med 4-0 over Lørenskog som kom fra en råsterk borteseier over Arendal. Ola Rye, Didrik Sereba, Preben Asp og Joel Massin scoret for laget som leder pulje 1.

- Vi ønsker at det skal være forskjell på PostNord- og Norsk Tipping-ligaen. Jeg er godt fornøyd, sier trener Andreas Alrek til klubbens X-konto.

På Li fikk Oppsal straffe etter kun 15 sekunder (!), men bommet. Også forsøk nummer to fra krittmerket senere i første omgang endte med bom, men Oppsal vant likevel 2-1 etter mål av Thomas Knutsen og Ebrima Jammeh.

Skeid gikk på et overraskende tap mot Nordstrand på Nordre Åsen. 3. divisjonslaget holdt godt unna gjennom andre omgang og doblet også ledelsen i sluttminuttene mot forrige sesongs Obos-lag.

- Vi ble oppjaget, og frustrasjonen over ikke å lykkes tidlig gjorde at vi ble upresise og tok dårlige valg. Vi klarte ikke å hente oss inn, sier trener Vilde Rislaa til Skeids hjemmeside.

Toppscorer Singh

Michael Singh er toppscorer i OBOS Supercup etter to runder. Lørenskog-spilleren scoret to av målene da 3. divisjonslaget innledet med en sterk 4-2-seier borte mot Arendal sist.

32 spillere står med ett mål hver så langt.Etter to runder leder Grorud pulje 1 med fire poeng. Ull/Kisa, Eidsvold Turn, Lørenskog og Nordstrand har alle tre mens Arendal er poengløse etter sin ene kamp forrige helg.

Sørlendingene imponerte forøvrig fredag med 1-1 mot Strømsgodset.

Pulje 2 toppes av Asker som står med full pott etter to kamper. Oppsal og Bærum har begge tre poeng mens Gjelleråsen, Frigg og Ullern venter på sine første OBOS Supercup-poeng.