Lukk søk

PostNord-ligaen

June 28, 2024

Nytt navn og ny liga: - Utrolig sterk fysisk

Det ble med et halvt år i sør for Joseph Michael Williams - nå gjenforenes spissen med Espen Haug i færøyske KI.

Foto: Digitalsport

Han er tidligere kjent under navnet George Gibson, men presenteres nå som Joseph Michael Williams både av hans tidligere klubb Arendal og nye arbeidsgiver KI.

23-åringen er den siste i rekken av spillere og trenere som flytter fra Norge til færøysk fotball.

Etter 13 seriekamper og én scoring får Williams igjen Espen Haug som trener i mesterklubben KI.

- Jeg er veldig glad for å samarbeide med Williams igjen. Han spilte sin første kamp i Eliteserien som 18-åring og har vist seg frem på yngre landslag. Han er utrolig sterk fysisk. Nå er glad for å få ham til KI der vi skal jobbe med å å få frem hans gode egenskaper, sier Haug til KIs hjemmeside.

Hentet til Arendal

Vegard Hansen vurderte å hente Williams som KIL-trener i fjor høst og sikret seg spissen i vinter etter å ha blitt presentert som Arendal-trener.

- Vi takker for tiden og bidraget i Arendal, og ønsker Joseph lykke til i Klaksvik! skriver Arendal på sin hjemmeside.

Williams spilte ikke en eneste kamp i Norge i 2022, men ble snappet opp av Gjøvik-Lyn og daværende trener Espen Haug i fjor vår da klubben slet med skader.

Over 40.000 kroner ble samlet inn under en Spleis-aksjon som førte til at 23-åringen ble omtalt som «Spleis-spissen». Og 10 mål på 13 kamper på Gjøvik gjorde igjen den tidligere Sandefjord-spissen attraktiv for større klubber.

Til Færøyene

Vegard Hansen uttalte at Williams sto aller øverst på ønskelisten da han flyttet til sørlandsbyen i vinter etter å ha trent med Raufoss en periode.

Selv om Williams fortsatt bare er 23 år, har han rukket å spille på øverste nivå for Sandefjord, vært innom Øygarden FK, Florø og Kypros før det ble Gjøvik-Lyn, Arendal og nå altså KI.

Under Magne Hoseth og Daniel Berg Hestads ledelse tok KI seg til en historisk gruppespill i Europa forrige sesong. Haakon Lunov ble ansatt som ny trener sammen med Espen Haug, men forlot klubben tidligere i vår.

KI tapte den viktige toppkampen borte mot HB sist og har ni poeng opp til Vikingur og HB etter 14 serierunder.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form