Lukk søk

Lavere divisjoner

January 2, 2024

Nyopprykket samarbeidsklubb viser muskler: - En klassesignering

Jonas Fredriksen returnerer til Bergen og signerer for nyopprykkede Askøy Fotball.

Foto med tillatelse: Askøy Fotball

- Dette er en klassesignering for oss. Jonas har vært en av de beste spillerne i sin posisjon i PostNord-ligaen de siste sesongene, sier trener Tommy Knarvik til Askøys hjemmeside.

Fredriksen ble årets julegave til de som er glade i Askøy Fotball. 23-åringen har spilt tre cupkamper for Brann før han flyttet til Sogndal og senere ble Åsane-spiller.

De to siste sesongene har broren til Haugesund-spiller Ulrik vært fast inventar på Arendal Fotball.

- Vi er utrolig glad for at han har valgt oss tross konkurranse fra mange andre lag. Jonas vil bringe rutine, trygghet og enorm kvalitet inn i gruppen vår, sier Knarvik.

Opprykk

I tillegg til å bli en sentral brikke i Knarviks mannskap, skal Fredriksen bidra på Askøy Fotballs akademi og FFO-tilbud.

- Jeg er vanvittig imponert over Askøy Fotball som lag og klubb de siste årene, og ser ingen grunn til at det skal stoppe her. Tommy & co vet hva som kreves, så dette vil jeg være med på. Jeg gleder meg, sier Fredriksen selv til askoyfotball.no.

Askøy har lagt bak seg en fantastisk sesong der herrelagets opprykk til 3. divisjon kun var et av totalt fire på bare noen få uker! Rekruttlaget tok steget opp i 4. divisjon mens begge de to seniorlagene på damesiden kopierte den bragden.

- Dette hadde vi ikke vi fått til om vi fortsatt hadde vært tre klubber. Disse opprykkene viser styrken av å være større, sier styreleder Odd Medhus til klubbens hjemmeside.

Samarbeid

Flere samarbeidsprosjekter har vært forsøkt for å løfte herrefotballen i øykommunen med Kleppestø som administrasjonssenter og Florvåg, Kleppestø og Kleppe som naturlig nedslagsfelt for den nåværende klubben sør på øya.

Florvåg og Kleppestø dannet Askøy Fotballklubb i 1999. Fra 1. januar 2022 ble samarbeidsklubben Follese FK og Askøy Sportsklubb slått sammen til den store breddeklubben Askøy Fotball med rundt 1200 aktive medlemmer.

Under Tommy Knarviks ledelse har klubben nå tatt steget opp fra 4. divisjon i Hordaland.

PS! Askøy debuterer i Norsk Tipping-ligaen i 2024 og er plassert i avdeling 1 der Fana og Os er utpekt som favoritter. Askøy har 35 i opprykksodds hos Norsk Tipping og 40 hos Coolbet.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form