Lukk søk

Lavere divisjoner

January 6, 2022

Nye millioner til stadion-oppgradering: - En stor innsats

Mens Ørn Horten frykter de må spille kamper i Tønsberg neste sesong, er opprykkskollega Gjøvik-Lyn forespeilet en millionoppgradering av anlegget som tidligere i høst fikk ny tribune.

Foto med tillatelse: Jonny Isaksen

- Vi har hatt en god dialog med kommunen. Anne Bjertnes og Kjersti Bjørnstad har gjort en stor innsats for å få dette inn i budsjettet, sier styreleder Geir Langedrag til Oppland Arbeiderblad.

Han opplever bedre tider enn sine kolleger i Ørn Horten selv om begge de to tradisjonsrike klubbene har feiret opprykk til PostNord-ligaen de siste ukene.

I Horten føler Ørn-ledelsen seg sikre på at Lystlunden ikke blir godkjent for 2. divisjonsspill i dagens forfatning, og at det finnes en reell fare for at bruntrøyene må spille sine hjemmekamper i Tønsberg i 2022.

- Det kreves lisens for å få spille i 2. divisjon, og den lisensen avhenger altså av at infrastruktur og logistikk rundt baneanlegget holder mål. Det er fullt og helt Horten kommune som har ansvaret for at noe blir gjort. Dette er ikke lenger en dugnadsjobb som kan utføres av velvillige ildsjeler, sier Ørn-leder Kjetil Ramberg til Gjengangeren.

Ny tribune

Ærverdige Gjøvik stadion er allerede oppgradert med en ny tribune på langsiden mot Mjøsa denne høsten. Den gamle tretribunen ble erstattet med nye sitteplasser i et bygg som i forprosjektet ble kostnadsberegnet til ti millioner, ifølge lokalavisen.

Og nå har kommunen planer om å bidra ytterligere økonomisk. Rådmannen har foreslått å bruke fem millioner på flomlys, utbedring av garderober og nytt friidrettsdekke rundt kunstgresset, skriver Oppland Arbeiderblad.

To av millionene skal brukes på kort sikt for å sette anlegget i stand til møte kravene for spill på nivå tre.

- Estimert total kostnad er 2,5 millioner kroner hvorav 1,5 millioner omhandler lys og 1 million kroner stadionbygget. Det kan søkes spillemidler inntil 0,5 millioner for lys» kan man lese i forslaget.

Rask avklaring

Gjøvik-Lyn, som er det eneste laget i 3. divisjon som vant alle sine kamper denne sesongen, venter en endelig avklaring fra kommunen allerede før jul. Det trengs også dersom anlegget skal stå klart til seriestarten i april 2022.

- Garderobestørrelse, flomlys og ei overbygd bu med ti sitteplasser for media er de mest kritiske kravene. De vil vi nå få på plass, sier en glad styreleder.

- Så skal vi lage en handlingsplan for videre krav som vi har litt bedre tid på å utbedre. Det går på dopingrom, parkeringsmuligheter og slike ting. Banen er egentlig også tre-fire meter for liten for høyere divisjoner, men den er stor nok til at man kan spilles 2. divisjonsfotball der.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form