Lukk søk

PostNord-ligaen

June 24, 2024

Ny Ørn-nedtur: - Vi er et bunnlag

Ørn Horten-veteran Arnar Førsund mener hardt arbeid er nøkkelen for å få laget over streken etter tre strake 2-0-tap.

Foto med tillatelse: Knut G. Bjerva

Fem kamper uten seier og fire kamper uten mål har sendt Ørn Horten under streken i en jevn og tøff 2. divisjonsavdeling.

1168 tilskuere så bruntrøyene slå Eik Tønsberg 3-2 i Lystlunden 16. mai. Siden har det blitt ett poeng for laget som nå kun har Fløy og Kvik Halden bak seg på tabellen.

- Vi har vært i denna sumpa før og det er bare en vei ut. Det er hardt arbeid over tid og det skal vi klare, sier Ørn Hortens forsvarsveteran Arnar Førsund til klubbens hjemmeside.

Etter helgens 2-0-tap mot Vard Haugesund, det tredje 2-0-tapet på rad, har Ørn Horten fire poeng opp til lagene over streken.

Et bunnlag

Trener Øystein Garborg ser at laget slipper inn for enkle mål kombinert med at det ikke stemmer offensivt. En klassisk beskrivelse av motgang på fotballbanen.

- Det er dessverre bare å erkjenne at vi i øyeblikket er et bunnlag. Tabellen lyver ikke, sier Ørn-treneren til lokalavisen Gjengangeren.

Ørn misbrukte gode sjanser til å ta ledelsen søndag før Sixten Jensen utnyttet en Vard-mulighet på best mulig vis.

244 tilskuere i Lystlunden fikk håpet om utligning ødelagt da den tidligere landslagsspissen Alexander Søderlund doblet ledelsen. Vard Haugesund vant 2-0 i Vestfold og har med det fire poeng ned til Ørn.

Kvik Halden neste

Mens den andre avdelingen i 2. divisjon har tatt ferie, spiller avdeling 1 i ytterligere tre uker. Og for Ørn Horten venter en skjebnekamp allerede lørdag.

Kvik Halden står med kun fire poeng helt nederst, men fikk en liten opptur med 3-3 borte mot Viking 2 i helgen. Haldenserne bør slå Ørn Horten hjemme for å holde livet i håpet om spill på nivå tre også neste sesong.

- Nå gjelder det å snu gutta fra å være en skuffa gjeng til å bli positive og sultne mot Kvik. Selv om det bare er juni og det er mange kamper igjen, må vi prestere på et høyere nivå, og omsette sjansene til mål, sier Garborg til Ørns nettsted.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form