Lukk søk

Internasjonal fotball

April 4, 2023

Ny MLS-jobb for Kah: - Veldig spennende

Pa-Modou Kah og Leicester-legenden Christian Fuchs er to av tilskuddene i Charlotte FC-teamet foran MLS-starten.

Foto: Digitalsport

- Veldig spennende, sier Kah til norskfotball.com om sin nye jobb.

Oslo-gutten hadde en eksotisk karriere som spiller og har fått en spennende start også på livet som fotballtrener. Nå returnerer Kah til MLS der han blir en del av italienske Christian Lattanzios team i Charlotte FC.

42-åringen spilte fire sesonger i den amerikanske ligaen for Portland Timbers og Vancouver Whitecaps frem til karrieren ble avsluttet i 2017. Kah startet så raskt som assistent på Whtecaps' andrelag som ble han første lederoppdrag i fotballen.

Mester i Canada

Allerede påfølgende år ble han en del av A-lagets støtteapparat før han i 2018 flyttet til Cincinnati FC i MLS. Der fungerte Kah både som speider og assistent før han i januar 2020 ble presentert som ny Pacific-trener.

For et drøyt år siden kunne han feire seriemesterskapet i ferske Canadian Premier League etter 1-0-seier over Forge i den avgjørende sluttspillkampen.

- Dette er den nest største bragden i min fotballkarriere. Størst var det da jeg ble den første helafrikanske spilleren til å debutere for Norge, uttalte Kah, som ble kåret til årets trener i Canada, i etterkant.

- Å være den første norsk-gambiske treneren til å bli seriemester her, gjør meg stolt. Jeg håper dette åpner dører og får folk til å innse at vi er gode ledere og har gode lederegenskaper hvis mulighetene blir gitt til oss, sa suksesstreneren til norskfotball.com.

Tøyen-gutten, mest kjent fra tiden som Vålerenga-spiller, har også vært innom AIK, Roda, to klubber i Qatar og én i Saudi-Arabia før han tok med seg familien tilbake til USA. Han hadde kontrakt med Pacific FC til 2023, men for et år siden tok han over North Texas SC som er en del av FC Dallas-organisasjonen.

Med Leicester-legende

I Charlotte-teamet skal Kah jobbe tett med blant andre Christian Fuchs. Østerrikeren avsluttet en 19 år lang karriere som spiller i den ferske MLS-klubben forrige sesong og er selvsagt mest kjent for å være en sentral brikke i Leicester-laget som sjokkerte alle og vant Premier League i 2016.

Fra engelsk fotball kommer også Charlottes ferskeste signering. Ashley Westwood har nesten 300 kamper for Burnley og Aston Villa i Premier League og er nå klar for MLS-debut mot New England i slutten av februar.

Charlotte FC ble dannet i desember 2019 og spilte sin første sesong i den amerikanske ligaen i fjor.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form