Lukk søk

Internasjonal fotball

September 21, 2023

Ny Hoseth-bragd på Færøyene: - Det lever enda

Foran 1250 ville hjemmesupportere rystet «norske» KI igjen overmakten og har avansement i Champions League innenfor rekkevidde før returen i Sverige.

Foto: Digitalsport

- Vi gleder oss. Det lever enda, sier trener Magne Hoseth til KIs Facebook-side.

Den gamle Molde-helten nærmer seg en duell mot gamleklubben i neste kvalifiseringsrunde til Champions League. Dersom KI skulle slå Hacken i Göteborg neste uke, er Molde neste motstander dersom den norske klubben tar seg forbi finske HJK.

Bittelille KI fra Klaksvik har fått internasjonal oppmerksomhet den siste tiden etter 3-0-seieren over Ferencvaros i Budapest. Magne Hoseth, som leder laget samme med Daniel Berg Hestad, kunne juble for avansement i Europa og duell mot Häcken og Per-Mathias Høgmo.

Utsolgt

Match én på Færøyene onsdag kveld endte målløst foran 1250 tilskuere på Djupumyrar. Det er også maks kapasitet i Europa på den lille arenaen.

- Vi skapte fire store sjanser. Da må vi score på én eller to av dem. Vi er fornøyde med gjennomføringen, men det er synd vi ikke klarte en 1-0- eller 2-0-seier. Nå skal vi ned dit og gjøre et forsøk. Det blir knallhardt på en våt kunstgressbane i Göteborg, men vi gleder oss, sier Hoseth.

Nordmannen takket KI-fansen som ved avansement i Europa må reise til nasjonalarenaen Torsvøllur for å følge sine helter. Da regnes nemlig Djupumyrar som for liten til det eventuelle møtet med Molde eller HJK.

- Det er helt fantastisk når det er fullt her. De heiet og jublet i 95 minutter og ga en voldsom energi både til oss på benken og de ute på banen. Magisk atmosfære, sier Hoseth.

Norske innslag

I troppen har han landsmennene Vegard Forren, spissen Sivert Gussiås og keeper Markus Olsen Pettersen. I tillegg til den norske trioen kjenner mange kanskje igjen tidligere Stabæk-spiller Luc Kassi som scoret ett av målene i bragden i Budapest.

Claes Kronberg har bakgrunn fra blant annet Sarpsborg og Viking, Odmar Færø har spilt for HamKam og keeper Jonathan Johansson, som holdt nullen igjen onsdag kveld, har spilt for Notodden, Ranheim og Stjørdals-Blink.

I april og mai spilte han fem kamper for Majorstuen FK i norsk 5. divisjon - som utespiller!

- Matchen ble som forventet, men jeg hadde håpet vi skulle skape mer, sier Häcken-trener Per-Mathias Høgmo til Aftonbladet.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form