Lukk søk

Internasjonal fotball

September 21, 2023

Ny fotballjobb for «Perry»:- Ser fram til spennende tider

Som første nordmann skal Per Joar Hansen bistå det belgiske konsulentselskapet Double Pass.

Foto: Digitalsport

- Jeg ser fram til spennende tider og ny læring, sier «Perry» til nettstedet fotballtreneren.no.

Hansen er trolig mest kjent fra tiden som Rosenborg-trener og som Lars Lagerbäcks assistent på det norske landslaget. Hans siste fotballjobb var i Sverige da han høsten 2021 ledet Östersund i Allsvenskan.

Det siste året har Hansen fungert som ledercoach i If Forsikring i Norge og Sverige, skriver fotballtreneren.no. Nå skal denne rollen kombineres med en ny stilling hos Double Pass.

Bistår FIFA

Det belgiske konsulentselskapet hjelper ulike fotballforbund, ligaforeninger og også enkeltklubber og bistår blant annet rundt spillerutvikling og når det kommer til å få maks ut av potensialet.

FIFA, Bundesliga og Premier League benytter seg alle av Double Pass' tjenester, og også Norsk Toppfotball har kjøpt tjenester av belgierne, ifølge fotballtreneren.

- Double Pass jobber tett sammen med sine oppdragsgivere. Kompetanseoverføring skjer gjennom strategiprosesser, lederutviklingsprogram for sportsjefer og akademisjefer, og ikke minst opparbeidelse av strukturer for beste praksis innen spillerutvikling, forklarer Hansen.

Han skal gjennomføre sitt første oppdrag for selskapet denne høsten og da bistå et ikke navngitt fotballforbund.

I Sverige

«Perry» startet trenerekarrieren i Strindheim på øverste nivå i 1995 og dro til Ranheim påfølgende år.

Siden har han ledet Varden, Byåsen, GIF Sundsvall (to perioder), Rosenborg (to perioder), Aalesund, Ranheim og Norge U21 før han ble Lars Lagerbäcks assistent på landslaget og sist forsøkte å berge Östersund fra nedrykk.

- Det blir en spennende erfaring. Double Pass er til stede over hele verden, og de får mye skryt for den jobben de gjør. Blant annet er svenskene veldig godt fornøyd med den jobben de har gjort for Allsvenskan og Superettan, sier Hansen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form