Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Ny deadline day i Norge - 6. divisjonsklubb signerte tidligere eliteseriespiss

Kent Håvard Eriksen har spilt fotball på toppnivå for Sandnes Ulf, LSK og Mjøndalen - søndag debuterte han i 6. divisjon avdeling 4 i Hordaland med hat trick.

Foto: Digitalsport

Vestsiden-Askøy tok grep allerede før helgen og signerte den 32 år gamle spissen fra Skarnes, men mandag er siste sjanse for breddeklubbene til å gjøre endringer i troppen foran innspurten på sesongen.

Overgangsvinduet for profesjonelle spillere i Norge, det vil si spillere med proffkontrakt, stengte ved midnatt 1. september. Midnatt mandag er fristen for alle overganger for spillere med amatørkontrakter.

Den første registrerte overgangen mandag morgen er Joakim Omdahl Bjørnerud som går på lån fra Kolbu KK til rivalen FK Toten ut sesongen.

Hat trick

Men! Tilbake til 6. divisjon avdeling 4 i Hordaland, Vestsiden-Askøy og Kent Håvard Eriksen.

Den tidligere Sandnes Ulf-, LSK- og Mjøndalen-spissen ble klar forrige uke og debuterte søndag med hat trick da Frøya 2 ble slått hele 10-0.

- Kjærligheten har fått meg til øya. Så da må jeg må trå til litt når Jon ringer da, sier Eriksen til askoy24.

Seks runder før slutt ligger laget på den andre opprykksplassen i avdelingen som toppes av Ørnen. Søndag møtes de to til en tidlig seriefinale på Krohnsminde.

- Jeg er kanskje mest kjent for å være en løpskanon på banen med god kondisjon som gir jernet. Nå ønsker jeg å involvere meg litt i det lokale, i nærmiljøet og med det sosiale rundt det å være en del av et fotballag. Så håper jeg å kunne være ned på å ta laget opp en divisjon, sier Eriksen.

Sa nei til flere

Vestsiden-Askøy var en periode det beste laget i distriktet, men er nå å finne helt nede i 6. divisjon mens Tommy Knarviks Askøy FK leder 4. divisjon.

Eriksen forteller selv at han takket nei til blant andre nettopp Askøy og Sandviken i 3. divisjon før han ble klar for Vestsiden-Askøy.

- Flere har også spekulert i om jeg skulle prøve meg i Åsane, men det er noe med grunnen til at jeg la opp og. Jeg har prioritert å ha mer tid til familie og venner. Å spille i 6. divisjon nært der jeg skal bo er perfekt, sier spissen.

1. desember flytter familien Eriksen med to barn inn i nytt hus på Tveit på øya utenfor Bergen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form