Lukk søk

Kvinnefotball

October 1, 2021

Ny damesatsing på trenerjakt: - Kan bli et nytt fotballeventyr

Rosenborg, LSK og Vålerenga er tre store klubber som har lyktes med sin damesatsing de siste årene. Nå begynner ting å skje også i Haugesund.

Foto: Digitalsport

Det var i slutten av februar de største klubbene i Haugesund ble enige om en satsing også på kvinnesiden i byen, i sommer ble avtalen formelt signert og nå starter jakten på ressurspersoner.

- Nå kan du bli med og ta FK Haugesund inn i en ny æra, melder FKH på sin hjemmeside i en artikkel der det søkes etter en hovedtrener som ønskes på plass innen oktober.

Det er ønskelig at treneren har UEFA B-lisens eller tilsvarende, trener- og spillererfaring, gode samarbeidsevner og lederegenskaper samt er dedikert og utviklingsorientert, skriver FKH som også minner om klubbens fire grunnverdier: folkelige, inkluderende, entusiastiske og fremtidsrettede.

Bygge stall

En viktig oppgave for den nye treneren blir å satte sammen en stall for 2022-sesongen og planlegge opplegget for det nye laget.

FK Haugesund ble dannet høsten 1993 av Haugar og Djerv 1919, og nå er det disse tre klubbene som sammen er enige om damesatsingen. Sammenslåingen trer i kraft 1. januar 2022 der FKH - slik det ser ut nå - vil overta Haugars plass i 2. divisjon.

- Med ambisjoner om å bygge stein på stein mot høyere nivå. Bestående av lokale spillere og innenfor bærekraftige økonomiske rammer, har vi en ambisjon om å skape nye flotte øyeblikk av kvinner og jenter med kraft og vilje til å forfølge sine drømmer, skriver FKH.

- Historien gjentar seg og det er naturlig å trekke paralleller til da FK Haugesund ble etablert i 1993. Den gang fulgte vi samme modell og startet i daværende 2. divisjon. Fire år senere var vi en del av norsk fotballs fornemste selskap og det er klart at damelaget vårt også skal opp og frem i divisjonssystemet, sier styreleder Leiv Helge Kaldheim til hjemmesiden.

Nytt eventyr?

Rosenborg, LSK og Vålerenga er tre store klubber som har lyktes med sine satsing på kvinnesiden de siste årene. Mye tyder på at Sandviken blir Brann neste år, og i nord har Tromsø blitt en del av Fløya.

I Haugars 2. divisjonsavdeling satser serieleder Viking på å klatre i divisjonssystemet. I en annen avdeling ser Odd ut til å kunne stikke av med førsteplassen.

- Jeg tror alle klubbene som er involvert føler på at vi er med på noe som kan bli et nytt fotballeventyr, sier styreleder i Djerv 1919, Svein Lodden, til Haugesunds Avis.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form