Lukk søk

Eliteserien

April 4, 2023

Ny cupkamp kan bli flyttet: - Et voldsomt kostnadsspørsmål

Cupfotball på gress i mars skaper trøbbel også i Sandefjord som vurderer å flytte 4. rundekampen mot Odd ut av fylket.

Foto: Digitalsport

Tre av de åtte lagene som har fått hjemmekamp i cupens 4. runde, som i år avvikles i mars, har gress som underlag på sine hovedarenaer.

Brann møter Haugesund på Brann stadion mens Bærums hjemmebane AJ Arena står oppført som kampsted for Stabæks møte med Bryne 12. mars på NFFs hjemmesider. Da gjenstår oppgjøret mellom Sandefjord og Odd.

- Vi holder på å se på alternative baner å spille kampen på, som både er godkjent for spill på dette nivået og klar for vinterdrift. Det er et voldsomt kostnadsspørsmål for oss knyttet til å få banen klar til spill 12. mars, sier daglig leder Espen Bugge Pettersen til Sandefjords Blad.

Til Oslo?

Og cupfotball på vårparten skaper utfordringer for flere. Skeid har varslet at de ser på mulighetene for å benytte Vallhall og ikke Nordre Åsen til kampen mot Molde i mars.

Etter Odd-møtet er det over en måned til Sandefjords neste obligatoriske hjemmekamp. Hva det vil koste å ha gresset på Release Arena klart til 12. mars, avhenger av både været og de usikre strømprisene.

- Det er kostnader på et sekssifret beløp for oss. Med mindre vi vinner cupen, så er ikke det spesielt gunstig rent økonomisk for oss. Så du skjønner kanskje hva vi heller mot, sier Pettersen.

Det er ikke aktuelt å snu oppgjøret og spille på Skagerak Arena i Skien. Pettersen tviler på om anlegget i Tønsberg er en løsning, og da står man igjen med Marienlyst i Drammen, Mjøndalens Consto Arena og anlegg i hovedstaden, som Intility Arena, som mulige løsninger.

- Det er få anlegg i Vestfold som kan huse denne type kamper, sier Sandefjord-lederen.

Cupfest på Karmøy?

Slik norskfotball.com tidligere har omtalt, vurderer FK Haugesund å leie seg inn på Åsebøen på Karmøy dersom laget slår Brann og får hjemmekamp i kvartfinalen i cupen med kampdato helgen 18. og 19. mars.

Haugesund Sparebank Arena har fått nytt hybridgress og blir ikke spilleklar før i april.

- Alternativene var Sandnes eller Stavanger. Men vi ønsker ikke å flytte kampen ut av Haugalandet. En kvartfinale på Karmøy kan jo bli en fotballfest med over 3000 tilskuere, har daglig leder i FKH, Martin Fauskanger, sagt til Haugesunds Avis.

4.runde i cupen spilles slik:

5. mars:
Ranheim - Bodø/Glimt 17.00

12. mars:
Skeid - Molde 15.00
Stabæk - Bryne 15.00
Sandefjord - Odd 17.00
Start - Tromsø 17.00
Brann - Haugesund 17.00
Sogndal - Lillestrøm 17.00
Viking - Rosenborg 20.15

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form