Lukk søk

PostNord-ligaen

October 1, 2021

Ny Asker-kamp utsatt - NFF innkaller til koronamøte

Smitte i troppen fører til at nok en Asker-kamp flyttes denne uken. Nå er planen at laget skal være tilbake i kamp på Føyka tirsdag ettermiddag.

Foto: norskfotball.com

Det var i helgen Asker Fotball informerte om at søndagens kamp mot Tromsdalen måtte utsettes grunnet smitte i troppen.

Allerede mandag ble det også kjent at onsdagens toppkamp mot Kongsvinger på Gjemselund flyttes av samme grunn. Nå er også søndagens planlagte kamp mot Eidsvold Turn omberammet til tirsdag.

Det blir da i så fall Askers første oppgjør siden de fikk smitte inn i troppen.

- Det er én spiller som har fått påvist koronasmitte, og da havner en stor del av spillerne i karantene fordi de har fått vaksine kortere enn tre uker eller ikke tatt vaksine, fortalte sportslig leder Rolf-Magne Walstad til Budstikka i helgen.

Positiv test lørdag

Avisen skriver at Asker ble kjent med den positive testen lørdag, og at klubben siden har vært i kontakt med både kommuneoverlegen og Norges Fotballforbund.

- Det ble oppdaget i forbindelse med at spilleren ble bedt om å teste seg fordi en av nærkontaktene hans hadde testet positivt, fortalte Walstad.

Foran det planlagte oppgjøret mot Tromsdalen forrige helg, sto Asker med tre strake seirer i serien - den siste i lokaloppgjøret mot Bærum.

Nå er neste sjanse til tre poeng tirsdag 24. august mot Eidsvold Turn før Florø venter i vest påfølgende lørdag. Asker ligger på tredjeplass med 22 poeng - henholdsvis seks og to poeng bak Kongsvinger og Hødd i opprykkskampen med én kamp mindre spilt.

Koronamøte

Tirsdag sendte Norges Fotballforbund ut en innkalling til møte vedrørende koronasituasjonen torsdag formiddag til alle klubbene som er underlagt den såkalte toppfotballprotokollen.

Det betyr alle klubber i de tre øverste divisjonene for menn og de to øverste divisjonene for kvinner.

Blant temaene som er varslet der er den generelle smittesituasjonen i samfunnet, karantener og retningslinjene for utsettelse av kamper. Flere kamper har blitt flyttet den siste tiden grunnet smitte i flere ulike divisjoner.

Lyns serieåpning mot Årdal (spilles onsdag kveld), Fjøras kamp mot Brann 2 nylig og kveldens match mellom Ull/Kisa og Bryne på nivå to er andre eksempler.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form