Lukk søk

PostNord-ligaen

January 8, 2024

Notodden vurderer stadionretur: - Ambisiøse prosjekter på ulike fronter

Notodden FK vurderer å flytte tilbake til Optime Arena ett år etter klubben flyttet tilbake til det kommunale anlegget på Sætre.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg

15 år etter åpningen av Optime Arena, flyttet Notodden FK i fjor vinter aktiviteten til Snøggs anlegg på Sætre for å spare penger.

Nå opplyser samarbeidsklubben selv at de vurderer å returnere til idrettsparken i bluesbyen.

- Klubben har satt i gang ambisiøse prosjekter på ulike fronter. En dedikert komité jobber med mulighetene for å flytte tilbake til idrettsparken, og en annen komité fokuserer på sponsormarkedet. Vi som klubb er nødt til å skape et tettere bånd til lokalsamfunnet, og ta til oss alle tips som kommer fra både personer i og rundt NFK, melder klubben i en oppdatering på sin nye hjemmeside.

Sparte penger

Da det ble klart at Notodden flyttet fra Optime Arena, opplyste klubben at de hadde rundt to millioner i utgifter i året på anlegget.

- Med dagens strømpriser tyder alt på at den summen vil øke neste år. Skal vi bli på Optime trenger vi rundt 2,5 millioner mer i inntekter, uttalte styreleder Jonny Pettersen da til Telen.

Klubbledelsen håpet å spare rundt 1,5 millioner kroner på å flytte tilbake til Sætre-flyttingen.

Optime Arena har siden stått tom, men nå jobbes det altså for en mulig retur. Idrettsparken i Notodden, som siden har fått sponsornavn, sto klar til 2008-sesongen. Hovedtribunen med 2257 seter under tak ble åpnet rundt ett år senere.

Nye tider

Notodden FK har hatt utfordringer med å tilpasse seg hverdagen uten investor Kjetil Holta.

2. divisjonslaget leverte en strålende sesong i fjor, men før jul takket trener Stian Lund for seg, assistent Kjetil Lundebakken og spillerutvikler Torstein Røisgaard forsvinner og daglig leder Mads Frisvold sa opp etter bare noen måneder i jobben.

NFK, som ble dannet i 1999 som et samarbeidsprosjekt mellom Snøgg og Heddal,  har også varslet at de mangler rundt 370.000 kroner for å unngå å starte sesongen med seks minuspoeng.

- Sportslig utvalg og assistenttrener er godt i gang med jobben rundt spillerlogistikk for 2024, og sportslig utvalg har begynt prosessen med å finne en ny hovedtrener for året. Dette er et spennende skritt for NFK, og vi ser frem til en positiv innvirkning fra det nye trenerteamet, melder NFK på sitt nettsted.

PS! Borgar Velta, Martin Holmen og Espen Vasby sagt ja til å lede Notodden-øktene frem til en ny trener er på plass. Sebastian Temte Hansen er klar som ny assistent.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form