Lukk søk

PostNord-ligaen

January 21, 2024

Notodden unngår poengtrekk: - Betydelig positiv utvikling

Notodden uttalte tidligere i vinter at de trengte 370.000 kroner for å unngå poengtrekk - nå skal situasjonen være løst.

Foto med tillatelse: Knut G. Bjerva

«Notodden Fotballklubb kan med glede informere om en positiv utvikling i klubbens økonomiske situasjon, noe som effektivt avverger risikoen for poengtrekk ved starten av den kommende fotballsesongen».

Det meldte NFK selv på sin Facebook-side denne helgen. Samarbeidsklubben ble trukket tre poeng forrige sesong og har slitt voldsomt med økonomien de siste årene.

Nå sørger blant annet en innsamlingsaksjon fra klubbens supportere (nærmere 40.000 kroner) samt salg av Sander Nordbø til Raufoss, rapportert hos Telen, for bedring i økonomien.

- Takket være denne innsatsen ser Notodden Fotballklubb nå frem mot den kommende sesongen med fornyet optimisme. Vi står nå på lik linje med våre konkurrenter og er klar til å møte de sportslige utfordringene som venter, styrket av vårt fellesskap og den fantastiske støtten fra våre supportere, melder NFK.

Turbulent vinter

Etter en turbulent vinter, der økonomien bare har vært en av utfordringene, håper klubben nå legge frem et overskudd på årsmøtet.

- Notodden Fotballklubb vil prioritere langsiktig økonomisk stabilitet ved nøye å overvåke og justere våre finansielle strategier. Vi er dedikert til å opprettholde en bærekraftig klubbøkonomi som sikrer vår fremtid i fotballen, melder klubben i helgen.

Klubben kutter likevel i budsjettet og skrur og forventer også lavere inntekter fra sponsorer og samarbeidspartnere.

15 år etter åpningen av Optime Arena, flyttet Notodden FK i fjor vinter aktiviteten til Snøggs anlegg på Sætre for å spare penger. Denne vinteren har klubben fortalt at de vurderer å returnere til idrettsparken i bluesbyen.

Trenerjakt

2. divisjonslaget leverte en strålende sesong i fjor, men før jul takket trener Stian Lund for seg, assistent Kjetil Lundebakken og spillerutvikler Torstein Røisgaard forsvinner og daglig leder Mads Frisvold sa opp etter bare noen måneder i jobben.

NFK, som ble dannet i 1999 som et samarbeidsprosjekt mellom Snøgg og Heddal, jobber nå for å finne en trener som etter planen skal ansettes i 50 prosent stilling.

Borgar Velta, Martin Holmen og Espen Vasby sagt ja til å lede Notodden-øktene frem til en ny trener er på plass. Sebastian Temte Hansen er klar som ny assistent.

Norsk Tipping har 50 i odds på Notodden som avdelingsvinner i 2024 og rangerer fortsatt laget som langt bedre enn Brattvåg, Brann 2, Vard, Viking 2, Fløy og nyopprykkede Lysekloster.

Coolbet har 75 i odds på Notodden og har også plasserte samarbeidsklubben over de seks nevnt motstanderne.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form