Lukk søk

PostNord-ligaen

January 5, 2024

Notodden-krisen: - En merkevares fall og mulighet

Notodden FK står uten en permanent trenerløsning og trenger 370.000 kroner for å unngå seks minuspoeng.

Foto: Digitalsport

«NFK – en merkevares fall og mulighet» er tittelen på en lederartikkel i lokalavisen Telen.

Livet uten investor Kjetil Holtas milliontilskudd har vist seg vanskelig for Notodden Fotballklubb. Etter nok et underskudd, måtte klubben i fjor vinter flytte fra Optime Arena og tilbake til det kommunale anlegget på Sætra for å spare penger.

Stian Lund vendte tilbake og tok over et lag som ble spådd i bunnen av PostNord-ligaen, men selv med tre minuspoeng endte Notodden på en imponerende femteplass.

Tankene om at det kunne vært starten på noe positivt for samarbeidsklubben, fikk seg raskt en solid trøkk.

Trakk seg

I ukene før jul takket Lund for seg, assistent Kjetil Lundebakken spillerutvikler Torstein Røisgaard forsvinner og daglig leder Mads Frisvold sa opp etter bare noen måneder i jobben.

At de økonomiske problemene ikke er over ble også synlig da klubben varslet at de trenger 370.000 kroner for å unngå å starte sesongen med seks minuspoeng.

- Dette er langt unna det jeg sa ja til, og jeg har nå kommet fram til at det beste er å trekke meg, sa Lund til Telen før jul.

«NFK ble lagt merke til, kan det skje igjen?» spør Telen i den ferske lederen.

Sviktende sponsorinntekter oppgis som en av grunnene til at Notodden frykter poengtrekk som en følge av at de ikke kan vise til positiv egenkapital ved neste innrapportering til Norges Fotballforbund.

NFK ønsker å få på plass en person som utelukkende skal jobbe med inntektsbringende tiltak. Om det blir videre på Sætra eller om det er mulig å returnere til Optime Arena, som ble innviet med ny tribune i 2008, er uklart.

Midlertidig trenertrio

Samtidig fortsetter jakten på en permanent trenerløsning som trolig vil bli ansatt i 50 prosent stilling.

I mellomtiden har trioen Borgar Velta, Martin Holmen og Espen Vasby sagt ja til å lede treningene. De har alle bakgrunn som Notodden-spillere og ønsker å hjelpe klubben i en vanskelig tid.

Velta alene har over 450 kamper (!) for NFK som ble dannet i 1999 som et samarbeidsprosjekt mellom Snøgg og Heddal.

Notodden FK hadde drøye 12 millioner i driftskostnader i 2022, tallene viste et minus på 436.987 kroner og klubben opererte i fjor med et budsjett på drøye åtte millioner.

I årsberetningen, som ble publisert på klubbens hjemmeside i fjor vinter, kunne man lese følgende:

«Egenkapitalen er tapt. Negativ egenkapital er kompensert ved innvilgelse av ansvarlig lån på 1 million kr fra Notodden kommune. Basert på underskuddet i 2022 og underdekningen i egenkapitalen samt utsiktene til inntekter i 2023 foreligger det usikkerhet om fortsatt drift».

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form