Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Normann håper på toppet Brann: - Hvis ikke slipper jeg meg fort nedpå

Med Runar Normann som venstreback satser cupaskeladd Harstad å ryste Brann onsdag, men 43-åringen håper faktisk bergenserne stiller toppet i nord.

Foto med tillatelse: Rino Andersen, Harstad IL

- Dette blir artig! Det er lenge siden vi har hatt sånt besøk på stadion.

Det sier 43 år gamle Runar Normann til norskfotball.com foran onsdagens cuprunde der det eneste gjenværende laget fra 4. divisjon, Harstad, tar imot Brann.

Veteranen holder til på venstrebacken i tillegg til å jobbe som spillerutvikler i HIL. Med en fortid i klubber som Coventry, LSK, Vålerenga og nettopp Brann vet han alt om storklubber som slipper seg ned mot antatt svakere motstand i cupen.

- I mine øyne er det en ganske vanlig fotballkamp, men for den yngre garde i klubben blir det veldig spennende å møte sånn motstand, kjenne på nivået og møte noen kjente navn. Forhåpentligvis kommer de sterkt, sier Normann.

- Håper dere på det altså?

- Ja, det håper vi! Jeg håper de kommer med alt de har. Hvis ikke slipper jeg meg fort litt nedpå, svarer Normann og ler høyt.

Endelig motstand

Tradisjonsrike Harstad har rotet seg ned på nivå fem hvor de så langt denne sesongen har gjort rent bord. I den lille avdelingen med kun ni lag står HIL med fem strake seirer og 32-4 i målforskjell. I helgen ble Andenes slått 9-1.

- Vi går på banen for å vinne uansett hvem vi møter, men det er klart sjansene er mindre nå enn i hverdagen. Men cup er cup! Det har jeg sagt mange ganger nå. Alt kan skje. Brann slipper seg litt nedpå, det har jeg selv vært med mot antatt svakere motstand. Det er psykisk det der. Og da utjevner forskjellen seg. Vi har en gjeng der stort sett alle har spilt på høyere nivå. Vi er klare for å gå videre, sier Normann.

- Dere har seriøst troen på det?

- Ja, men sjansen er selvfølgelig veldig liten. Men den er der. Det vil den alltid være.

Selv om Brann har opplevd bedre tider på fotballbanen, skal det selvsagt være enorm forskjell på en storklubb fra Eliteserien og et lag fra nivå fem. Det vet også Normann.

- Vi møter de på et gunstig tidspunkt, men Brann er fortsatt et godt lag. Det har jeg sagt hele veien. Det har skjedd om og om igjen at de har styrt kampene, men fått et baklengsmål i fleisen tidlig. Det setter seg i hodet. Nå har de fått samlet seg litt, og mot TIL sist syns jeg de var klart best.

Holder seg i form

Da norskfotball.com snakket med Harstad-trener Rune André Olsen etter den sterke seieren over FK Senja i cupens 2. runde, sa han følgende om Runar Normann:

- Runar er et unikum! Han har trent enormt godt og er like skjerpet som en unggutt. Jeg var litt skeptisk i vinter til hvor lenge han vil holde, men kampene våre nå han har vært blant de beste. Det er helt utrolig!

Normann selv forteller at han har lagt ned, og fortsatt legger ned, en stor jobb for å henge med også etter han fylte 40.

- Fysikken min er veldig bra. Den har ikke skrantet så mye som alderen skulle tilsi. Jeg har ikke mistet så mye fart, har fortsatt trøkk i beina og ferdigheter og ro i spillet har jeg innprentet uansett, sier den tidligere Premier League-proffen.

- Brann-møtet blir vel en kul kamp for deg også?

- Det er alltid artig å møte god motstand! Som jeg har sagt til lokalavisen presterer jeg uansett om det er mot Leknes, Brann eller Manchester United. Jeg går på banen for å vinne og være best.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form