Lukk søk

Internasjonal fotball

April 11, 2021

Norges ferske Italia-proff: - Kontakter og tilfeldigheter

Hadde du glemt Abdisalam Ibrahim? Ikke hørt om AS Bisceglie? 29-åringen har reist til Italia for å kickstarte karrieren og redde Serie C-klubben fra nedrykk.

Foto: Privat

- Klubben holder til på kysten, ikke så langt fra Bari. Det er et veldig fint sted, jeg gikk en tur i byen i stad og det er veldig fint her, banen ligger like ved stranden, det er fint vær, maten er bra, hotellet jeg bor på er fint. Det er generelt veldig bra!

Slik beskriver Abdisalam Ibrahim omgivelsene han skal være en del av de kommende tre månedene - minst - overfor norskfotball.com. Midtbanespilleren dro til Italia, det syvende landet han skal spille fotball i, denne helgen og har brukt uken til å gjøre seg kjent.

Men hvordan ender en skadeplaget og kontraktsløs nordmann i Serie C? Her forteller Fjellhamar-gutten for første gang om overgangen:

- Ja, det er det folk lurer på da. Det handler vel om kontakter og litt tilfeldigheter. Nå er jeg bare veldig glad for at det løste seg, og at jeg har fått en avtale jeg er fornøyd med, sier «Abdi».

Ute i over 1,5 år

Allerede som 15-åring ble Ibrahim snappet opp av Manchester City. Han fikk Premier League-debuten mot Liverpool i 2010, men har siden skiftet beite hyppig. Scunthorpe, NEC Nijmegen, Strømsgodset, Olympiacos, Ergotelis, Veria, Viking, Vålerenga, Pafos og Riga FC er en rekke selv quiz-ekspertene skal få slite med.

Nå har Ibrahim faktisk ikke vært på banen siden august 2019. Da ble han byttet ut før pause med skade i kypriotiske Pafos' 2-0-tap hjemme mot AEK Larnaca.

En alvorlig kneskade, operasjon og korona har vært en knalltøff test for tålmodigheten. Først søndag, etter over 18 måneder på sidelinjen, kan det etterlengtede comebacket komme når AS Bisceglie møter serieleder Ternana.

- Nå er det bare deilig å spille fotball igjen, sier 29-åringen som i vinter har trent med Sandefjord og vært aktuell for en overgang til blant annet rumensk liga.

- Med tanke på hvor lenge jeg har vært ute, var det viktig for meg å komme til et land som er i sesong og være en del av en klubb og ikke bare trene for meg selv. Nå kan jeg få kamptrening, være en del av et miljø, en garderobe og en klubb.

Kort kontrakt

Allerede før norsk-somalieren med to landskamper for Norge satte seg på flyet sørover, hadde han blitt enig med Bisceglie om en kontrakt ut sesongen. Onsdag kveld ble han presentert som en forsterkning italienerne håper skal bidra til å redde klubben fra nedrykk.

De fire nederste lagene i Serie C avdeling C skal ut i play off etter seriespillet for å kjempe om fornyet kontrakt. Bisceglie ligger nest sist av 19 lag seks runder før slutt.

- Til slutt er det to lag som rykker ned. Mitt mål er å hjelpe klubben og samtidig kickstarte karrieren. Det aller viktigste for meg er å spille fotball igjen. Nå skal jeg vise at jeg fortsatt er en god fotballspiller, sier Ibrahim.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form