Lukk søk

PostNord-ligaen

March 15, 2021

«Norge rundt»: Overgangskrangel og utsettelse

Det er rolige tider i både norsk toppfotball og breddefotballen selv om kalenderen nærmer seg midten av mars. Det er dermed ikke sagt at det ikke skjer noe rundt i klubbene. Daglig skal vi presentere litt av det som skjer i fotball-Norge.

I dag dykker vi litt ned avdeling 2 i PostNord-ligaen.

NFF vedtok i dag å utsette seriestarten for toppfotballen til første helgen i mai. Dette rammer også PostNord-ligaen som dermed får sin åpningshelg skjøvet fra andre helgen i april og uker frem i tid til første helgen i mai.

Roger Risholt tok over som hovedtrener i Arendal etter en lengre skuffende rekke resultat under Steinar Pedersen i fjor. Inn mot årets sesong er Tommy Svindal Larsen hentet inn som assistent. En tidligere Odd-spiller er også kommet til i Stefan Mladenovic. Kantspilleren med ekstrem hurtighet har vært mye skadeplaget under tiden i Sandefjord, og prøver nå å restarte karrieren i Arendal.

Sterk signering

Midtstopper Christer Reppesgård Hansen har erfaring fra både Eliteserien og OBOS, og har faktisk spilt sammen med trener Risholt i Sandefjord. Nå har 27-åringen signert avtale ut 2021 på overgang fra Sandnes Ulf.

Mens spillerstallen begynner å se bra ut, har det muterte korona-viruset satt en stopper for alle organiserte treninger på Norac stadion i Arendal.

Egersund er trolig en annen opprykkskandidat fra denne avdelingen, og trener Ojan Bijan har signert inn Stian Rokås Michalsen som siste nykommer. Fra Madla har Martin Sveingard ankommet tigrene, mens det tidligere i vinter ble klart at den Færøyske landslagsspilleren Patrik Johannesen også ble en del av Egersund kommende sesong. Askers midtbaneskef sist sesong, Sivert Strangstad har også signert kontrakt med EIG, der Kvik Haldens solide sisteskanse David Paulmin også er klar for innsats i Egersund denne sesongen.

Sønn av tidligere Start-spiller Claus Eftevaag, Johannes, skal også denne sesongen spille på lån i Fløy. Der var midtstopperen også store deler av høstsesongen i fjor. Flere spillere fra Start har vært på utlån til Fløy, i tillegg til at Kristian Strømland Lien har meldt overgang. Fløy har også forsterket forsvarsrekka med rutinerte Dejan Corovic. 28-åringen har fartstid i OBOS-ligaen og PostNord-ligaen med Arendal, Jerv og Florø. Ellers har Fløy gitt kontrakt til et knippe egne unggutter. William Hilmarsson(17), Markus Kristiansen (19)og Jakob Sannes Hornnes(20).

Ny trener - mye nytt på feltet

I Larvik har Haakon Lunov tatt over sjefstrener-jobben, og 38-åringen har startet gjenreisingen av sist sesongs store skuffelse i PostNord-ligaen. Trioen Daniel Flaathe-Simonsen (20), Nicklas Sundsvåg (18) og Petter Nilssen Einarson (18) er alle på plass. De blir neppe de siste, for rapportene om prøvespillere tikker jevnt og trutt inn fra treningsfeltet. Den talentfulle venstrebacken Nicklas Olai Karlsen Sundsvåg (21) har kommet fra seriemester Bodø/Glimt på lån. Midtstopper Thomas Kongerud har kommet fra Oppsal. Lunov har en stor jobb foran seg, siden Fram Larvik kun hadde 8 spillere igjen på kontrakt etter sesongslutt i fjor.

På taket av Oslo har det den siste tida vært en amper overgangssak mellom Kjelsås og KFUM rundt overgangen til Jesper Taaje. Kjelsås mente de hadde en bindende avtale om signering, men brått kom KFUM på bana og rappet den talentfulle midtstopperen foran nesa på Oslo-kollegaen. Kjelsås-trener Eivind Kampen har ellers kunne glede seg over flere signeringer og re-signeringer i vinter.

I Levanger har kaptein og klippe Simen Olafsen signert for Strømmen etter å ha vært på utlån til Hødd under sluttspill-høsten i fjor. Hovedtrener Per Verner Rønning har ellers kunne glede seg over re-signeringer av Andreas Gundersen, Sander Saugestad, Elias Hadaya og Madhusan Sandrakumar. I tillegg er midtbanespiller Erik Eikeng klar for tjeneste nord i Trøndelag.

Skeid i karantene

I Nardo har Fredrik A. Eliassen og Erik Svendsen tatt over som henholdsvis trener og assistent. Bydels-klubben fyller forøvrig 50 år i år, og har holdt seg i en imponerende lang årrekke på nivå 3 i norsk fotball.

Skeids A-lag er gått i karantene etter at en spiller testet positivt på korona. Trener Gard Holme kunne før det glede seg over signering av Gabriel Andersen samt en arv fra mangeårig Skeid-tilhenger Leif Hagen på trolig rundt 30 millioner kroner.

I Vard Haugesund har midtbanespilleren Phillipe Koko signert kontrakt ut 2022-sesongen for fjorårets positive overraskelse i PostNord-ligaen. Signert kontrakt har også Dennis Horneland, Jacob Kvarven, Anders Underhaug, Alexander Stene Krogh, Stian Jacobsen Vikse, Vincent Chima og Jo Stålesen gjort.

På Ågotnes har Øygarden signert Eivind Helgesen fra Sogndal på lån. På lån kommer også Jonas Tillung Fredriksen fra Åsane. Sebastian Brudvik skal også spille for Øygarden i år.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form