Lukk søk

Obosligaen

March 16, 2021

«Norge rundt»: Talentet følger i storebrors fotspor

Vigør-talentet Bernhard Salvesen valgte Start som sin neste utfordring. 17-åringen tar dermed steget fra breddefotballen til der storebroren OBOS-debuterte for seks år siden.

Lars Jørgen Salvesen debuterte for Start 31.august 2014 i 3-2-seieren hjemme mot Sogndal, og scoret sitt første mål for klubben 2.november samme år. 25-åringen reiste videre i 2018, og angrepsspilleren har siden hatt ei reise via Ullensaker/Kisa og Sarpsborg 08 til Strømsgodset. Som Start-spiller fikk han også tre kamper for det norske U19-landslaget, men 2021-sesongen må Strømsgodsets toppscorer sist sesong se korsbånd-skadd fra sidelinja. Førøvrig den andre alvorlige kneskaden til storebror Salvesen, som også mistet 2017-sesongen grunnet samme årsak. Da får spissen god tid til å følge opp lillebror Bernhard, som nå har tatt samme steget som han selv gjorde i sin tid. Gått fra breddeklubben Vigør til toppklubben Start. Bernhard Salvesen gjorde seg først bemerket under Norway Cup-finalen i 2019, der G16-kapteinen sendte inn et kremmerhus av et mål i 2-1-seieren mot Herd.

Både Molde og italienske SPAL har vært blant beilerne til lillebror Salvesen, som nå har bestemt seg for Start som sin neste stoppeplass.

Landslagsspiller til Kvik

Ivan Sesar har to landskamper og seks U21-landskamper for Bosnia-Hercegovina, og 31-åringen har spilt på øverste eller nest øverste nivå i Kroatia, Bosnia-Hercegovina, Romania, Tyrkia og Finland.

Til klubbens hjemmeside sier sportssjef Jørgen la Cour seg meget fornøyd med signeringen av midtbanespilleren

-Vi er veldige glade for å signere Ivan. Det er en spiller med enorm erfaring, blant annet landskamper for Bosnia. Det vitner om en spiller med god kvalitet. I tillegg til å tilføre mye på trening og i kamp, så er han gull verdt ovenfor våre unge spillere. I tillegg er han svært profesjonell både på og utenfor banen. Slike verdier ser vi etter hos spillerne våre.

Sesar har skrevet kontrakt ut 2021 med Kvik Halden, som også har funnet førstekeeper David Paulmins ettefølger i Orhan Simsek. 26-åringen kommer fra Lyn, men har tidligere erfaring som førstekeeper i KFUM Oslo i PostNord-ligaen. Der var han med på opprykk i 2015-sesongen blant annet.

Avdelingskollega Asker fortsetter også sin signeringsferd. Sistemann inn er midtbanespiller Trygve Solberg Aarstad. 19-åringen vendte hjem til Vålerenga fra et utenlandsopphold i FC København sommeren 2019. Han har vært i Vålerenga-systemet siden 11-års alderen og har vært mer eller mindre fast inventar på aldersbestemte landslag opp til U16. Aarstad blir Askers femte signering i vinter, der Fisnik Kastrati, Mathias Fjeld Gulliksen, Olaus Kvarme og Jesper Disen alle er klokket inn for 2021-sesongen på Føyka. Motsatt veg har solide folk som Sivert Westerlund (Raufoss), Sivert Strangstad(Egersund), Jørgen Solvang Nilsen(Moss)og Alfred Schriven(Mjøndalen) ) gått. Trener Vegard Skogheim har sikret seg tjenestene til nøkkelspillere som Lars Fuhre, Didrik Sereba, Rasmus Isegran og Roman Fazi for en ny sesong.

Henter fra naboen

I Porsgrunn er Pors og Urædd rivaler, der hegemoniet til de blå på Vestsiden har vært utfordret som byens nummer 1-klubb. Etter at Pors hentet Urædd-trener Stig Haddal etter 2019-sesongen, der Kjølnes-gjengen var tett på opprykk til 3. divisjon, har Urædd-spillere også blitt aktuelle for å sjekke ut om grasset er grønnere på andre siden av byen. Sistemann inn er Christian Dankwah - et tidligere talent i ungdomsavdelingen til Odd. 17 åringen markerte seg som en av 4.divisjons beste angrepsspillere under 2019-sesongen, og kan med sin hurtighet og fysikk bekle de fleste roller i angrepsrekka. Som alle andre steder i Norsk Tipping-ligaen og breddefotballen venter man bare på å få lov til å trene med full kontakt. I mellomtiden kan Stig Haddal fortsatt presentere seg som ubeseiret Pors-trener.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form