Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Norge rundt: Stopperlegende til Alta, Oppsal forsterker og

Overgangsvinduet åpner 1.august, men mange klubber har allerede styrket spillerstallen. Med både profilerte, spennende og noe mer ukjente spillere.

Foto: Digitalsport

Alta stjal de største overskriftene med å overtale Tore Reginiussen til å snøre på seg fotballskoa igjen. 35-åringen la egentlig opp etter sitt halve år i St.Pauli på tysk nivå 2, men så dukket stopper-kjempa med 4 seriemesterskap og 3 cupmesterskap opp på treningsfeltet i Alta i sommer. Der eventyret startet. Trolig spiller mannen Rosenborg ikke ønsket å forlenge med cupkampen mot Tromsø søndag. Alta er med i opprykkskampen i PostNord-ligaen avdeling 1, og har som kjent også Morten Gamst Pedersen i sine rekker. Han blir 40 år i høst. Lillebror Christian spiller allerede i Alta, og så spørs det hvor mange kamper det blir på Tore Reginiussen. Han er fortsatt student i Trondheim.

Oppsal er å finne i det store feltet med opprykkskandidater fra Norsk Tipping-ligaen avdeling 2, der Oslo-laget serieåpner hjemme mot Follo 7.august. Til den spesielle 2021-sesongen kom det nylig tre nye spillere inn på Trasop. Midtbanespiller Edvard Khachatrjan kommer fra Egersund, men har også en fortid i Træff, Bryne og Vard Haugesund. Jonas Aurland er også midtbanespiller, og kommer over fra Kongsvinger. Han er opprinnelig fra Flisa, men spilte Norsk Tipping-liga for KIL2 i 2019-sesongen. Den mest rutinerte i den nye trioen er Christoffer Lars Simensen. En offensiv type med ei fortid i blant annet Ørn Horten og Lyn, men kommer nå fra Gävle i Sverige.

Ellers har Grorud på nytt fått frem en spiller til Eliteserien. Martin Høyland ble solgt til Stabæk denne uken.

Nytt i vest

Et samarbeid mellom Haugesund, SK Haugar og SK Djerv 1919 skal fra kommende sesong gi et etterlengtet damelag i fotball i Haugesund. Det formelle er signert etter at FK Haugesund tidligere i år flagget ei elitesatsing for kvinner. Veien opp til Toppserien starter trolig med å ta over Haugars plass i seriesystemet, som i dag er på nivå tre i det norske seriesystemet.

Andreas Endresen og Kristoffer Stava er klare for spill i Vard Haugesund. Førstnevnte fikk sin debut, da Notodden ble slått 3-2 tidligere i uken, der spissen kom inn de siste 16 minuttene. Stava er spilleklar fra 1.august av.

Søndag gjør Djerv 1919 noe de ikke har gjort på 28 år. Uten å ha spilt en kamp siden høsten 2019 ble Vardeneset slått 3-0 i første runde av NM. "Gulgyttane" spilte 2. runde av cupen sist i 1993, og dermed blir cup-oppgjøret hjemme mot Viking historisk for laget som serieåpner i Norsk Tipping-ligaen 7.august hjemme mot Start2. Historisk for det er snakk om "nye" Djerv 1919. Det er som kjent klubben som fusjonerte med Haugar om å stifte FH Haugesund nettopp i 1993.

Litt lenger nord på Vestlandet er det også aktivitet på spillerlogistikken i Brattvåg. Der har keeper Neydson da Silva og klubben blitt enige om å avslutte kontrakten, som egentlig strakk seg ut 2021-sesongen. Erstatter er danske Victor Michaelsen. Ellers har stoppertalentet Adrian Ugelvik skrevet under avtale ut sesongen. 19-åringen har vært en del av Moldes tropp til årets UEFA Europe League. Sander Lille-Løvø er på utlån fra Kristiansund, og har forlenget sitt utlån ut sesongen med klubben som lørdag tar i mot Aalesund i cupens 2. runde.

Stabæk neste stopp

Stabæk har begynt å ta grepene som forhåpentligvis skal berge plassen i Eliteserien, men det gjøres også sitt for å bygge lag for fremtiden på Nadderud. Moss sitt stortalent Aleksander Andresen skal starte på Norges Toppidrettsgymnas, og samtidig kjempe om spilletid på Stabæks A-lag. Den unge spissen har store ambisjoner:

– Først ønsker jeg å spille meg inn på Stabæk. Deretter har jeg planer om å komme meg ut i verden og spille på et høyt nivå. Veien stopper ikke i Stabæk, sier 16-åringen til Mossavis

Ørn Horten er en av flere opprykkskandidater fra avdeling 2 i Norsk Tipping-ligaen. Guttene fra Lystlunden hadde ikke spilt kamp på 638 dager, da de var kun 10 minutter unna å holde Ullensaker/Kisa til ekstra omganger i 1. runde av NM. Sondre Sørløkks scoring i det 80.minutt sørget for at Jessheim får besøk av Stabæk i neste cuprunde søndag 1. august. Ull/Kisa er også tett på å gjøre sitt største spillersalg noen sinne. Stortalentet Emil Solberg er ventet å signere for Juventus, og 17-åringen bringer 4 millioner kroner inn i kassa til daglig leder Andreas Aalbu.

Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form