Lukk søk

PostNord-ligaen

March 15, 2021

«Norge rundt»: Søskenbarn til Liverpool-stjerne klar for PostNord-ligaen

Arnold Origi ble cupmester med Lillestrøm i 2017. Fire år senere skal søskenbarnet til kulthelten Divock Origi, vokte målet til opprykksaktuelle Hødd i PostNord-ligaen.

Den kenyanske 37-åringen ble klar for Hødd torsdag. Origi var Lillestrøms førstekeeper fra 2014-2017, og har også vært innom Moss, Fredrikstad, Sandnes Ulf og Kongsvinger i norsk fotball. I fjor voktet han buret til IFK Helsinki. I Hødd blir han utfordrer til danske Marco Priis Jørgensen, som var back up for førstekeeper Ole Monrad Alme i fjor. Alme har dratt på seg en langtidsskade, og trener Kevin Knappen har derfor signert klubbløse Origi på en avtale ut 2021-sesongen.

Egersund har fylt på tigerflokken med kantesset Jefferson De Souza. 25-åringen kommer fra Viking og Eliteserien, og har tidligere blant annet spilt for Nest Sotra i OBOS.

Hva skjer i Norsk Tipping-ligaen?

Alt fra 3.divisjon og dypere i seriesystemet ble avlyst i korona-året 2020. Om eller når det blir en 2021-sesong gjenstår å se, men vi tar en liten runde innom noen av klubbenes hverdag.

I Lørenskog dro trener Daniel Westvang til Heming, og da hentet John Carews moderklubb etterfølgeren fra egne rekker. Knut Erik Johansen har hatt stor suksess med klubbens akademi og flere aldersbestemte lag. Nå skal Johansen trene A-laget i tillegg til akademijobben. Målet for 2021 - om det blir en sesong - er opprykk til PostNord-ligaen for Rolvsrud-gjengen.

Kebba Lamin har signert for Oppsal ut 2022-sesongen. Midtbane-spilleren prøvde lykken i italienske AS Bisceglie Calcio 1913 tilbake i 2018, men nå har trener Roy Arne Berg fått signert opp den tidligere Oppsal-gutten i blått igjen. Det er også midtstopper Ismar Dizdar, som tar steget ned fra PostNord-ligaen og Kjelsås. 23-åringen ble årets spiller i Oppsal tilbake i 2019-sesongen, da Oppsal rykket ned fra PostNord-ligaen. Etter den sesongen reiste Sebastian Fjose Berg til Kongsvinger og OBOS-ligaen, der unggutten fikk 1 kamp for laget som rykka ned sist høst. Det var nok til at 18-åringen ble hentet til Serie B-klubben Lecce i vinter.

FUVO eller Funnefoss/Vormsund har forsterket laget med midtbanespilleren Jonas Gran fra Aurskog-Høland. Unggutten Jesper Haug Hoel har i tillegg blitt tatt opp i A-stallen, der Niclas Brenna Karlsen har signert en ny avtale ut 2021-sesongen. Angriperen kom fra Eidsvold Turn sist vinter, men da ble det som kjent ikke spilt et minutt seriefotball i norsk 3.divisjon. 202 mål på 164 kamper i FUVO-drakta er rutinerte Kim Brenna ansvarlig for, og 33-åringen har gjort seg klar for å toppe de tallene i en eventuell 2021-sesong.

Lokomotiv Oslo har ansatt Stian Børven og Sigve Ravnåmo som sin trenerduo for 2021-sesongen. De erstatter Oddbjørn Sindland, som går til Lyn i Toppserien, og assistent Bjørnar Berge som skal trene Oldenborg i år.

I Porsgrunn skal driblefanten Joakim Holmen Jahnsen herje langs krittet i Pors-drakt etter overgangen fra Storm. Unggutten gitt gradene i Odds ungdomsavdeling, men meldte overgang til bydelsklubben Storm i Skien. Christoffer Knutsen har forlenget sin avtale med Pors, der det rapporteres om en sterk A-stall til den dagen Norsk Tipping-ligaen får lov til å starte opp igjen.

Storscorer hjemme igjen

Even Østensen var en notorisk målsnik for Staal Jørpeland før Viking hentet spissen til OBOS-ligaen. 68 scoringer i grønt og svart skal nå pyntes på i laget som skal trenes av trioen Vegard Ofteda, Marcin Wodka og Pål Fjelde.

Strindheim har ansatt den gamle stopperkjempen Christian Steen som ny hovedtrener. Den tidligere Bodø/Glimt-, Aalesund-, Tromsø- og Molde-spilleren har sikret seg signaturen til nøkkelspiller Fredrik Lund for 2021-sesongen, der midtstopper Andreas Østeraas har ankommet bydelsklubben. NTNUI-storscorer Nikolai Skaue skal også spille for Strindheim i år, der Andreas Rye vender hjem igjen etter spill i OBOS og PostNord siste sesonger.

Frode Strømsvik og Stian Øien skal lede by-kollega Kolstad i år, der nøkkelspillerne Erlend Tollnes Sørhøy, Erik Rotlid og Mats Bjerkan alle er klare for en ny sesong.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form