Lukk søk

Obosligaen

May 2, 2021

«Norge rundt»: Solskjær til Sogndal og Sandviken ser mot Europa

Noah Solskjær skal spille OBOS-fotball for Sogndal i alle fall ut august.

Sønnen til Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær er klar for å ta neste steg i karrieren. 20-åringen lånes ut fra Kristiansund til opprykksfavoritt Sogndal i OBOS-ligaen. Det er ventet at midtbanespilleren får sin debut i treningskampen onsdag mot Molde. En klubb pappa slo gjennom med brask og bram, for så å bli solgt til Manchester United. Den historien er siden godt kjent. Utlånet skal i første omgang være ut august, men det er muligheter for forlengelse om alle parter er fornøyd med tingenes tilstand. Noah Solskjær kan bekle de fleste offensive roller, og får i Sogndal en matcharena å utvikle seg med forhåpentligvis fast spilletid.

Det unge talentet er tiltenkt å fylle tomrommet etter Kristoffer Valsvik og sist sesongs brennehete gjennombrudd, Sivert Mannsverk. Begge to sliter med skadetrøbbel som gjør dem usikre inn mot seriestarten.

Sogndal-trener Eirik Bakke har også hatt flere samtaler med Kristiansund-trener Christian Michelsen de siste uker, da keeper Serigne Mbaye har blitt hentet på lån fra Nordmøre ut 2021-sesongen.

Saftbygda ser godt rigga ut til å kjempe om det etterlengta opprykket til Eliteserien, og se heller ikke bort fra at sønn til sjefen selv, Johan Bakke, får sitt gjennombrudd i en alder av 16 år.

Venter på Sjøfartsdirektoratet

Det er mange norske klubber som venter på siste nytt fra Sjøfartsdirektoratet i disse dager. Flere utenlandske spillere og trenere, som signerte kontrakter med norske toppklubber i vinter, har stått stand by i hjemlandet i påvente av grønt lys til å passere den norske grensa. I Bodø er det José Vitor Rodrigues da Silva dos Santos, eller bare Pernambuco, som man håper får innreise-tillatelse i nær fremtid. Brasilianeren kommer på lån fra den ukrainske klubben FC Lviv, og beskrives som en venstrebeint kantspiller som kan spille i begge kantposisjoner eller som spiss.

Sandvikens damelag har satt seg hårete mål, og sikret seg denne uken landslagsspiller Vilde Bøe Risa. Midtbanespilleren spilte sist sesong for Kopparbergs/Göteborg, men kontrakten i Sverige endte 31.12.20. Hvor lenge Sandviken-trener Alexander Straus får glede av 25-åringen blir en annen sak, for det er trolig utenlandske klubber som er klar for å slå til i det korona-pandemien slipper taket om internasjonal fotball. Straus kan i alle fall glede seg over å lese klubbens vedtatte nye strategiplan for 2021–2023. Der er det listet opp blant annet seriemedalje hver av årene, minst et cup-gull og spill i Champions League.

Ellers rapporteres det om optimisme i Øygarden, selv om trener Tommy Knarvik fortsatt ikke vet når han og resten av laga på nivå 3 får seriestarte PostNord-ligaen.

- Dette laget skal kjempe i toppen av 2. divisjon. Det er så mange gode og talentfulle spillere her, at noe annet vil overraske meg veldig, sier en offensiv Tommy Knarvik til Bergensavisen

Spillerstallen på 18 har en snittalder på i overkant av 20 år, og Knarvik ser seg ikke ferdig med transfer-virksomheten på Ågotnes. Sistemann inn er den høyreiste spissen Markus Eiane. 20-åringen kommer fra Molde, og var sist sesong på utlån i Brattvåg. Der ble det bare nesten for Eiane, men muligens kommer gjennombruddet i år. Kraftspissen kom fra Bryne til Molde før 2019-sesongen, og debuterte i cupen mot Surnadal. Etter det ble det stort sett bare kamper for Molde2 på vår-sesongen,og deretter gikk spissen på utlån til Sola i PostNord-ligaen. Jærbuen scoret 26 mål for Bryne 2 i 4.divisjon under 2018-sesongen, og fikk 7 mål for Molde2 i Norsk Tipping-ligaen på vårsesongen 2019. Kontrakten i Molde var egentlig frem til sommeren.

BA kan også melde om en fornøyd Sotra-trener Renate Blindheim, som rår over en spillerstall på 25 spillere. De blå tok nivå 3 med storm under seriestarten i fjor, og sjokkledet tabellen innledningsvis. Til slutt falt Straume-banden litt av, men i år skal Sotra bli vanskeligere å lese.

- Den troppen vi har nå gjør at vi kan variere spillet vårt i mye større grad. I år skal vi bli mye mindre forutsigbare, og vanskeligere å lese for motstander, advarer Sotra-trener Renate Blindheim til BAs lesere.

Overgangsnytt

Siden overgangsvinduet ble utvidet til 12.mai er nok flere klubber parat med signeringspenn for tiden. Den ble svinget på Notodden, der Jens Torgersen Jonassen har signert avtale med klubbens A-lag i PostNord-ligaen. Unggutten spilte senest seniorfotball for Solas nedrykksmannskap under 2019-sesongen i PostNord-ligaen.

En annen unggutt har meldt overgang fra Bærum til Oppsal, der William Naper slutter seg til en klubb med ambisjoner om tetkamp i Norsk Tipping-ligaen. Når nivå 4 får tillatelse fra øverste hold til å starte opp. Naper spilte senest seniorfotball for Rommen i Norsk Tipping-ligaen under 2019-sesongen.

Mansour Sinyan har signert papirene på Kjelsås, der 21-åringen skal spille denne sesongen i PostNord-ligaen. Frigg, Holmen, Lillestrøm og Bærum er spiller-bakgrunnen, der Sinyan fikk en del kamper i PostNord-ligaen for sistnevnte lag under 2019-sesongen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form