Lukk søk

PostNord-ligaen

May 21, 2021

«Norge rundt»: Profilerte spiss-signeringer og finne til Brattvåg

Det skjedde endel før overgangsvinduet stengte natt til Kristi himmelfartsdag også i PostNord-ligaen. Der man ikke nødvendigvis er ferdighandlet enda.

Brattvåg benyttet siste dag av overgangsvinduet til å sikre seg Youness Rahimi. Den finsk-marokanske 26-åringen står med 150 kamper i Veikkausliiga, og er en offensiv spiller som kan bekle de fleste offensive posisjoner i Brattvåg-trener Renè Skovdahls mannskap. Han har også flere aldersbestemte landskamper for Finland, og kom til Brattvåg som Bosman-spiller.

Det er snakk om en teknisk spiller med flere styrker både som tilrettelegger og avslutter, og på YouTube ligger det blant annet denne filmsnutten om hvem dette er. Rahimi spilte senest for RoPS, men har også vært innom Honka, HIFK, SJK og Ilves, og har tidligere spilt kvalifisering til Europa League og Champions League.

For Brattvågs del handler det nå om å få behandlet innreisesøknaden til Rahimi hos Sjøfartsdirektoratet. Den står i samme ventekø som midtstopper Erik Sachs. Begge spillere må vente til Ålesund er ute av rød sone. Det kan skje 18. mai.

Nytt keeperteam i Levanger

Etter at Elias Hadaya reiste til Kristiansund og Eliteserien, sto Levanger tynne igjen på keeperplass før sesongen i PostNord-ligaen. Nå har nord-trønderne hentet inn Nicolai Larsen Berg på kontrakt ut 2021. Den tidligere Odd-junioren, og sønn av tidligere Odd-keeper Steinar, har de siste sesongene stått fast i PostNord-ligaen for både Notodden, Vindbjart og Egersund.

Levanger har i tillegg sikret seg slovaken Andrej Novak. Den 29-årige sisteskansen har de siste sesongene spilt 4.divisjon og Norsk Tipping-liga for Namsos, Steinkjer og Gjøvik-Lyn. I tillegg har forsvarsspilleren Jens Cato Rosenlund signert for to sesonger etter overgang fra Hønefoss. I tillegg har angriperen Adrian Rogulj kommet fra Bærum, der han var ferdig med sin 2-års avtale.

I det blide sør er man veldig fornøyd med re-signeringen av Mathias Grundetjern. Springemaskin kom for fullt i Fløy-drakta i fjor, og blir en viktig brikke i "den vanskelige" andre sesongen etter opprykket i 2019.

Grorud åpner OBOS-sesongen lørdag, og signerte inn to spillere før overgangsvinduet stengte. Elias Skogvoll lånes ut fra Odd frem til 1.august. 24-åringen er inne i sitt siste kontraktsår i Skien. Kantspilleren har slitt med å ta nivået til Eliteserien, og har oftest figurert i troppen til Odd2 i PostNord-ligaen. Tobias Collet har også signert overgangspapirer fra Arendal, der forsvarsspilleren ikke rakk å spille en eneste obligatorisk kamp etter overgangen fra KFUM Oslo før jul.

Arendal har på sin side funnet Collets erstatter på Hamar, der Kristian Strande er klar for spill på Norac stadion. 23-åringen er sønn av Molde-kjempa Trond Strande, og har bak seg spill i både Brattvåg og Egersund før en sesong i OBOS sist sesong under Kjetil Rekdal i HamKam.

Strømmen har også brukt litt blekk før vinduet stengte, der kraftspissen Jibril Bojang er klar til seriestart i OBOS lørdag. Den tidligere Mjøndalen- og Start-spilleren blir fort en utfordring for mange midtstoppere i år.

Snakkis til Alta

Omar Fonstad har vært en av vinterens store spekulant-snakkiser, for den 31-årige spissen signaliserte tidlig klubbytte etter sist sesong i Arendal. Toppscoreren til Fram Larvik og Bryne i henholdsvis 2017- og 2018-sesongen har også banket inn mål for Moss og Oppsal tidligere. I tillegg til et opphold på Malta som proff i Sliema Wanders. Nå går ferden fra Malta til... Alta. Finnmarkingene ser brått enda skumlere ut enn for to uker siden, da Morten Gamst Pedersen signerte ny avtale i Alta.

En skikkelig målscorer har også Vard Haugesund sikret seg i hjemvendte Erling Flotve Myklebust. Bakromsspissen har bak seg et lite eventyr på Færøyene for 07 Vestur. Myklebust var Vards toppscorer under både 2019 og 2020-sesongen.

Syver Skundberg Skeide har markert seg som et av de største Hødd-talent de siste åra, og nå har 2004-modellen signert sin første proffkontrakt med trener Kevin Knappens A-lag i PostNord-ligaen.

En annen unggutt sendes på lån fra Lillestrøm til Skeid i Apipon Tongnoy. Midtbanespilleren er å se i Nordre Åsen i alle fall frem til 15. august.

Sotra-trener Renate Blindheim fikk også sin spillerstall komplett gjennom signeringen av tidligere Åsane-spiller Beltran Mvuka.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form