Lukk søk

PostNord-ligaen

March 19, 2021

«Norge rundt»: Kjelsås på offensiven og Moss permitterer

Kjelsås har vært hos nabo Lyn å hentet en talentfull unggutt, mens talentfabrikken fortsetter å hente opp egne unge gutter til klubbens A-lag. Moss på sin side har permittert spillerstallen.

Etter at midtstopper Jesper Taaje glapp for Kjelsås, har den største skuffelsen lagt seg på Grefsen. Denne uka har man i stedet slått tilbake med pen to paper på Lyn-gutten Jacob Hanstad. 2002-modellen debuterte for Lyns A-lag under 2019-sesongen, og er beskrevet som et offensivt våpen med både fart og teknikk. Talentet er akkurat tilbake fra en lengre skade, men med utsatt seriestart har midtbanespilleren bedre tid på seg til å treffe kampformen.

Lyn har mistet noen spillere oppover i seriesystemet denne vinteren, og mye skyldes nok usikkerheten rundt når eller om det blir sesong i Norsk Tipping-ligaen. En som takket for seg i vinter var forsvarsspiller Mikkel Tveiten med 42 aldersbestemte landskamper. 18-åringen fikk 39 A-kamper for Lyn før han i år skal fortsette karrieren i Skeid.

Den gamle storheten er i alle fall gode på å utvikle nye spillere til eget A-lag, og siste signering fra egne rekker er Håkon Sjåtil på 2 års avtale. Henrik Lehne Olsen utgjør noe av rutinen som en av bærebjelkene i Lyns mannskap. 23-åringen har forlenget avtalen med klubben, som feiret 125 år for kort tid tilbake. Det gjorde de med å sikre signaturen til et av klubbens største talent for 2 sesonger med Daniel Schneider. Unge Henrik Elvevold har også signert kontrakt med klubbens A-lag. Anders Bjørntvedt Olsen har kommet fra Fram Larvik, og mange vil nok dra kjensel på etternavnet her. Spissen er sønn av Ken, som spilte for Lyns Tippeliga-lag i 1992.

Moss i ny permittering

Divisjonsforeningen gjennomførte sitt årsmøte sist fredag, og endte opp med følgende styresammensetning for kommende år:

Kari Lindevik, Fløy IL, styreleder (ikke på valg), Hugo Magne Kjelseth, Harstad IL, gjenvalgt som nestleder for 1 år, Jo Bergsvand, Kjelsås IF, nytt styremedlem valgt for 2 år, Bjørg Schei, Orkla IL, nytt styremedlem valgt for 2 år, Kristian Jæger, Fana IL, styremedlem gjenvalgt for 2 år og Asle Tjøtta, Bryne FK, varamedlem ikke på valg.

Ellers så slår økonomiske konsekvenser inn i toppfotballen etter nedstengingen i Viken. Moss har gått til permittering i 50 prosent av blant annet alle rundt klubbens A-lag og spillerstall. En liten kuriositet er at klubben på dagen for et år siden permittere samtlige av samme årsak, men da var det 100 prosent på alt og alle.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form