Lukk søk

PostNord-ligaen

March 19, 2021

«Norge rundt»: Signerings-bonanza i Sotra og debut for Bohinen

Sotra satser ungt, og har i vinter trukket til seg en rekke nye spillere.

Gjengen fra Straume åpnet 2020-sesongen fantastisk som nyopprykkede med Renate Blindheim som trener. Etter hvert kom motgangen, og Sotra falt av i toppen i PostNord-ligaen. De blå landet til slutt anstendig på en 7.plass, og mye kan tyde på at man ser oppover foran årets sesong. For signeringspennen virker utømmelig for blekk, der spesielt unge, lovende spillere har funnet veien inn i A-stallen.

Mathias Myhre Madsen, Sander Amble Haugen, Lionel Kamanzi, Kristian Ree, Morten Grasmo, Sebastian Heggland, Hermann Svendsen, og Daniel S. Tørum har alle forlenget sine avtaler med Sotra.

Der en sportssjef på unge 21 år i Eivinn Bendiksen, også har signert inn nesten like gamle spillere de siste ukene. Yafet Estifanos og Adrian Arefjord har gått gradene i klubben, mens 18-åringen Lukas Olsen har kommet fra Fyllingsdalen. Fra Åsane kommer 2001-modellen Andrius Dolzenko og Eirik Høydal har ankommet fra Florø. Keeper Daniel Johansson har kommet fra Oppsal. Den lokale trioen Håvard Foldnes(lån fra Åsane), Kim Brakstad og Sander Wik har også signert for Sotra. Sistemann inn er den lovende midtstopperen August Randers fra Lyn.

Ellers ble tidligere Ullern-spiller Matias Moldskred-Belli denne uka tatt ut til landskamper for Nicaragua. Den spansk-norske midtbanespilleren fra Start har en mor fra Nicaragua.

Florø henter portugiser

Florøs nye hovedtrener Gonçalo Pereira har hentet sin første landsmann til PostNord-liga klubben. Det er spissen Nelson De Jesus Correia med kallenavnet Nelsinho som har signert kontrakt ut 2022-sesongen.

Norges Fotballforbund tar konsekvensen av utsatt seriestart, og justerer samtidig overgangsvinduet. Opprinnelig var deadline day satt til 7. april, men denne er nå skjøvet to uker frem til 24.mars. I stedet åpner vinduet igjen i perioden 17.-30. april.

Vindbjart lever som mange andre klubber i Norsk Tipping-ligaen i håpet om en normal serie i 2021 etter at fjoråret endte uten kamp om poeng. I det blide sør bruker man ventetiden til å signere spillere, og sistemann inn er spissen Brian Stangnes Kjeldsberg. 23-åringen var knappe tre år i Kaiserslautern uten å slippe til på A-laget, men var før overgangen fra Tromsø et lovende talent. Etter hjemkomsten fra tysk fotball har spissen prøvd lykken i Brattvåg IL, Elverum og Fløy. Med variabelt hell, men muligens kan karrieren restartes i Vindbjart?

Schalke04 sin katastrofesesong i Bundesliga ser bokstavelig talt bunnløs ut, men i 0-5-smellen mot Wolfsburg presenterte i alle fall en norsk unggutt seg. 19 år gamle Mikail Maden kom på som innbytter i sluttminuttene til sin debut på A-laget. Midtbanespilleren hadde frem til da bare spilt for Schalkes U19-lag etter overgangen fra Brann i februar 2020 på en avtale ut 2022-sesongen.

Tromsdalen-trener Alexander Samuelsen har gitt en av klubbens egne unggutter en 3-års kontrakt. Elias Egerton fikk sin debut i PostNord-ligaen i fjor, og får nå sjansen til å utvikle seg ytterligere denne sesongen på nivå 3 i norsk fotball.

På Gjemselund har Martin Tangen Vinjor signert for tre nye sesonger med Kongsvinger, som er en av opprykksfavorittene fra PostNord-ligaen.

To nordmenn i russisk Premier League

Emil Bohinen fikk onsdag sin debut for CSKA Moskva som innbytter i hjemmetapet 2-3 mot tabelleder Zenit. Dermed ligger den tidligere Stabæk-elegantens klubb 8 poeng bak tabelltoppen. Større utfordringer har den andre nordmannen i russisk toppfotball. UFA tapte fortjent 0-3 hjemme mot Rubin Kazan, i en kamp tidligere AaFK-spiller Parfait Bizoza sonet karantene for sitt røde kort i den målløse bunnkampen mot Ural nest sist. Bizoza så direkte rødt etter en stempling i sin første seriekamp for nestjumboen, etter å ha fått sin debut og gode kritiker i cupkampen mot samme motstander uka før.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form