Lukk søk

Internasjonal fotball

April 4, 2023

Nordmenn på VM-tur: - Har størst tro på Brasil

Rundt 600 nordmenn ser VM-fotball live i Qatar. Island-fødte Asi Ivarsson var skeptisk før avreise, men har kost seg de første dagene under solen i Doha.

Foto: Privat

Fra VM-komiteen har NRK fått opplyst at i underkant av 600 nordmenn har sikret seg billetter til VM-kamper i Qatar.

Kompisene Asi Ivarsson, som er islandsk, men som har bodd i Norge de siste ti årene, og Christian Kjellmann Rasmussen ankom Doha før helgen. Fredag satt de ringside på Al Bayt Stadium sammen med drøye 68.000 andre for å se England forbli målløse mot USA.

- Kampen var litt kjedelig. Ingen av lagene tok noe særlig risiko, og det så ut som de var fornøyde med uavgjort. Rammen derimot var helt fantastisk, mye liv og røre fra supporterne samt veldig godt utvalg av mat og drikke, forteller Ivarsson.

- Opplevelsen på kampen var magisk. Selv om det ikke ble noen mål, synes jeg kampen var bra. Det var bra trøkk på tribunen og jeg ble positivt overrasket av USA, sier Rasmussen.

Var skeptisk

Kun 6-700 dansker skal ha søkt om billetter til det kontroversielle mesterskapet som boikottes av tusenvis av mennesker på tvers av landegrensene. Brudd på menneskerettigheter og behandlingen av migrantarbeiderne har preget VM-omtalen i flere år.

- Jeg har fått veldig godt inntrykk av Qatar sålangt. Før avreise var jeg skeptisk til landet. Jeg forventet også det skulle være strengere med tanke på bekledning og slike ting, men jeg syns ikke det har vært det i særlig stor grad. Så langt virker landet flott, sier Ivarsson.

- Jeg trodde det skulle være strengere med tanke på måten man kler seg på og oppfører seg, men det oppleves som alle andre steder. Selv om jeg har en veldig bra opplevelse av landet, tror jeg ikke jeg kommer til å reise hit igjen, sier Rasmussen.

Etter et par dager i gulfstaten, trekker kompisene frem et spennende og rikelig utvalg at mat og drikke samt shoppingmulighetene i Doha.

- Hvis jeg skulle sammenlignet landet med Norge, er det mye mer man kan gjøre her, mener Ivarsson.

- Det virker som et veldig moderne land med meget pene temperaturer hvis man er glad i varme. Alle personene vi har møtt har vært meget hyggelige og behandlet oss med respekt, legger Rasmussen til.

Håper på Messi-gull

Utenriksdepartementet har rådet norske borgere som vurderte å reise til Qatar til å forberede reisen godt. De har også lagt ut flere spørsmål og svar på sin hjemmeside.

Ivarsson beskriver den sportslige delen av VMs første uke som «helt ok», men er litt skuffet over flere 0-0-kamper med lite action. De er to av en gruppe personer fra hele verden som har vunnet VM-tur til Qatar gjennom spillselskapet Coolbet.

- Jeg tror Tyskland kommer til å imponere til tross for tap i åpningskampen, England skuffer og jeg håper Messi vinner VM, sier Ivarsson som fikk en fin opplevelse lørdag kveld med Messi-mål og Argentina-seier.

- Det har vært litt for mange kamper der begge lag har spilt for forsiktig. Spillemessig synes jeg Ecuador og Canada har vært positive overraskelser, supplerer Rasmussen.

- Hvem vinner VM?

- Jeg har størst tro på Brasil, men tror de vil få en utfordring fra Portugal, Frankrike og England. Håper er Portugal, men jeg ble også litt glad i USA fredag kveld.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form