Lukk søk

Internasjonal fotball

April 4, 2023

Nordmenn deler hotell med VM-stjerner: - Få andre jeg hadde spurt om en selfie

Flere nordmenn på VM-tur bor på samme hotell som det polske landslaget og har kommet svært tett på Robert Lewandowski og de andre stjernene denne uken.

Foto: Privat

- Det er litt overraskende hvor fritt de har gått rundt her, sier Stian Bjerkan Bråten.

Han er en av flere i en liten gruppe nordmenn som fikk seg en overraskelse da de sjekket inn på hotellet i den qatarske hovedstaden Doha før helgen.

I den lille byen er flere av deltagerlandene innlosjert på hotell med andre gjester som ikke er i Qatar av sportslige årsaker. Og selv om polakkene har booket en hel etasje for seg selv, har nordmennene møtt på Robert Lewandowski og lagkompisene ved flere anledninger.

Ved bassenget

Polens medieteam benyttet hotellets resepsjon til en seanse med Lewandowski søndag kveld der flere ordinære hotellgjester benyttet sjansen til å sikre seg et bilde med Barcelona-spissen som har vært blant verdens fremste målscorere i en årrekke.

Og da flere av nordmennene la seg til rette ved bassenget utenfor hotellet mandag formiddag, i rundt 30 varmegrader, kom den polske spissen tuslende alene uten vakthold og la seg til rette på en solseng.

- Det setter en spiss på oppholdet. Jeg hadde ikke sett for meg at vi kunne gå på de ved bassenget for eksempel. Det er naturlig å tenke at de ville vært helt adskilt både med tanke på sikkerhet og forstyrrelser. Nå skal det også sies at alt føles veldig trygt og sikkert her med egen sikkerhetskontroll for å komme inn på hotellet, sier Bråten.

Lewandowski fikk etter hvert selskap av Aston Villa-spilleren Matty Cash rundt poolen mandag formiddag. Den britiske-fødte Polen-backen slo en av en prat med en gruppe walisere og stilte opp på flere bilder før han slo seg ned i heten, ifølge den norske delegasjonen.

På vei inn på hotellet etter noen soltimer tok også Lewandowski seg tid til å stoppe opp for noen kjappe selfies før en polsk sikkerhetsvakt avsluttet seansen.

- Det er få andre jeg hadde spurt om en selfie med, men han er helt der oppe av de som er med i VM. Det var hyggelig at han tok seg tid, sier Bråten.

Trenermøte

32-åringen fra Gol har en fortid som spiller og trener i Hallingdal og har de siste to årene jobbet som assistenttrener i 2. divisjonsklubben Notodden.

Da Bråten skjønte at han delte hotellet med det polske landslaget, kontaktet han Pawel Kaczorowski, tidligere lagkompis i Hallingdal med 14 landskamper for Polen, for å dele budskapet.

Det viste seg at Kaczorowski er en god venn av Polen-assistent Rafal Lasocki. Han satte de to i kontakt, og mandag ettermiddag møttes Bråten og Lasocki for en fotballprat i resepsjonen.

- Det var interessant å få et innblikk i deres treningshverdag og lære mer om hvordan de jobber under et mesterskap. Han poengterte at de ikke hadde sluppet inn mål på de fem kamper og et uavgjort mot Argentina holder til å sikre avansement, forteller Bråten.

PS! Lewandowski har scoret 603 mål for klubb- og landslag, men fikk sitt første VM-mål mot Saudi-Arabia lørdag og sank sammen på gresset i tårer etter den forløsende nettkjenningen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form