Lukk søk

Lavere divisjoner

January 6, 2022

Nok en Oslo-Bergen-duell: - Oslo vest fortjener et opprykk

Helgen byr ikke bare på cupfinalen mellom Vålerenga og Sandviken og VIFs hjemmekamp mot Brann, men også en tredje duell mellom Oslo og Bergen; Frigg vs Fana.

Foto: norskfotball.com

De to store breddeklubbene møtes ikke, men kjemper om opprykksplassen i 3. divisjon avdeling 4 der Frigg står med 10-2-0 og Fana 10-1-1 foran den siste og avgjørende serierunden.

Fanas ene tap kom forøvrig i serieåpningen - borte mot nettopp Frigg - og kan vise seg å bli helt avgjørende.

- Den starten var viktig. Vi visste det ville bety mye å komme godt i gang med en så kort sesong. Mister man mange poeng tidlig, er man fort hektet av. Man så det allerede i treningskampene at vi var fokuserte på å gjøre jobben, sier Frigg-back Chris Safari til norskfotball.com.

Knuste Lyn

Frigg har ett poeng å gå på etter lørdagens runde der naboen Lyn ble slått 5-0 hjemme på Tørteberg. Dersom Fana hadde snublet borte mot Bjarg, ville Frigg kunne feiret opprykk allerede forrige helg.

- Vi visste at når vi spiller vårt spill og har fokus på vårt spill, blir det bra. Det var en morsom kamp å spille med mye folk og mye engasjement, så det kunne ikke gått bedre. 5-0 var sterkt mot et godt lag, sier Safari.

Frigg rykket ned da 2. divisjon ble spisset i 2016. Påfølgende sesong kom 29-åringen til Oslo-klubben som nå gjør sin femte sesong på rad på nivå fire. Nå er det kun tre poeng mot nedrykksklare Årdal som står mellom Frigg og opprykksfest.

- Et kjedelig svar, men vi har fokus på oss selv, spille vår fotball, skape sjanser og score mål. Vi angriper denne kampen som alle andre, sier Safari.

Selv ikke med lang tur til Øvre Årdal og avspark allerede klokken 13 lørdag, planlegger Frigg å starte på turen vestover dagen før, ifølge backen.

- Nei, vi gjør ting slik vi alltid har gjort. Ingen endringer.

Tenker ikke på Fana

Dersom Frigg avgir poeng på Jotun stadion, kan Fana snappe opprykksplassen med tre poeng hjemme mot Fjøra. Sogndal-laget kjemper for å unngå den siste nedrykksplassen som før helgen innehas av hardtsatsende Lysekloster.

Også Brann 2, Ready, Os, Stord og Sandviken er involvert i nedrykksstriden da kun tre poeng skiller fra 6. til 12. plass.

- Heller ikke mot Lyn hadde vi fokus på de andre kampene. Vi vet det er tøft nok å stå i vår egen kamp. Vi kommer ikke til å tenke på Fana underveis på lørdag heller, sier Safari.

Han er en av flere Frigg-spillere som har vært i klubben over tid under Magnus Aadlands ledelse. Med en rutinert og samspilt stamme mener klubben det nå er naturlig å ta steget tilbake til nivå tre.

- Det er noe med Frigg som gjør at mange ønsker å bli der. Vi er en gjeng nå som har spilt sammen en stund, og har en god balanse mellom rutine og yngre folk som skal opp og frem. Vi er en seriøs gjeng som ønsker å gjøre det bra og drar i samme retning. Dette er nok kanskje det beste Frigg-laget jeg har spilt på, sier Safari.

- Er klubben Frigg klare for 2. divisjonsspill nå?

- Ja, det er en veldig stor klubb med mange barn og unge. Oslo vest fortjener et opprykk nå. De unge ønsker å ha et lag man kan se opp mot.

PS! Oslo-naboen Ullern er allerede klare for opprykk til 2. divisjon der hovedstaden nå er representert med Skeid, Kjelsås og Vålerenga 2.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form