Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Ni nivå tre-lag henger med: - Veldig behagelig å være underdog

9 av de 32 lagene i cupens 3. runde hører hjemme i 2. divisjon. Minst ett av dem skal også videre i turneringen.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg

Mens lag som Rosenborg og Lillestrøm er ute av cupen, har ni lag fra tredje nivå tatt seg videre til tredje runde.

Trekningen sørger også for at minst ett av de ni avanserer siden Stjørdals-Blink og Ull/Kisa, som slo ut nettopp RBK og LSK, møtes i Trøndelag.

Sotra har kanskje den tøffeste oppgaven med hjemmekamp mot Vålerenga mens Kjelsås tror på avansement mot Jerv etter å ha slått ut Stabæk for kun én uke siden.

- Det er veldig behagelig å være underdog. Det er ingen press, noe som er ganske unikt i fotballhverdagen. Jeg synes det er skikkelig moro å spille i cupen, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen til Nordre Aker Budstikke.

Sterke hjemme

Flere lag fra to øverste divisjonene har fått trøbbel på Grefsen de siste årene. Kjelsås ligger på en fin fjerdeplass i 2. divisjon og har vunnet samtlige hjemmekamper denne sesongen mens borte har det hverken blitt seier eller scoringer.

Nå kommer Kampens gutter fra et skuffende 2-0-tap mot Træff i Molde.

- Nå var vi ikke maks heldig med trekningen, men heller ikke maks uheldig. Vi hadde hatt mye dårligere mulighet om det var folkene i NFF som skulle satt oss opp, sier Kampen foran møtet med Jerv.

Brattvåg ligger nede på 10. plass i samme avdeling som Kjelsås, men slo ut naboen Hødd i 2. runde og ble belønnet med hjemmekamp mot Haugesund.

- Det er cupkamp og vil du sjå kampen LIVE - er det berre å stille på stadion - ta med familien, vennar, naboar - og støtt laget - Alle er velkomne på kamp! skriver Brattvåg på sine Facebook-sider.

Fullt hos Sotra?

Sotra satser på å selge ut stadion til storkampen mot Vålerenga. Fullt blir det derimot ikke på Haugesund stadion der Vard får besøk av Strømsgodset eller i SmartDok Arena til kampen mellom Alta og Tromsø.

- For å fjerne noen av sommerfuglene dere har i magen så kan vi bekrefte (uten å røpe resten av laget) at vi stiller kun med ett blad Reginiussen i morgendagens tropp. Han som starter er riktig nok den som satt to i nota sist vi møttes til cupkamp i SmartDok-Arena, skriver Alta på sin Twitter-konto.

Da Stabæk røk ut mot Kjelsås, og Bærum tok seg forbi et redusert Skeid, er gultrøyene fra Sandvika kommunens eneste representant i 3. runde der HamKam venter onsdag kveld.

- Nå håper vi hele Bærum kommer for å støtte oss, sier trener Øystein Garborg til klubbens hjemmeside.

3.runde onsdag 7. juni:

Sotra - Vålerenga
Aalesund - Brann
Brattvåg - Haugesund
Sarpsborg 08 - Odd
Stjørdals-Blink - Ull/Kisa
Ranheim - Bodø/Glimt
Vard Haugesund - Strømsgodset
Alta - Tromsø
Sogndal - Moss
Kjelsås - Jerv
Kristiansund - Molde
Fredrikstad - Viking
Gjøvik-Lyn - Start
KFUM Oslo - Åsane
Mjøndalen - Raufoss
Bærum - HamKam

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form