Lukk søk

PostNord-ligaen

January 6, 2022

Ni fravær i opprykkskampen: - Flere i klar fremgang

Arendal manglet nesten et helg lag da de røk 2-1 borte mot Hødd i den første kvalifiseringskampen. Nå jobbes det med å få folk på bena til den avgjørende returen.

Foto: Digitalsport

- Det er flere spillere i klar fremgang, sier medisinsk ansvarlig Nicolay Høst til Arendals hjemmeside.

Og det trengs. Fraværslisten i troppen foran møtet med Hødd lørdag telte hele ni mann. Keeper Jonatan Byttingsvik og stopper Christer Reppesgård Hansen har vært ute i flere måneder.

Nå manglet også Kristian Strande, Olav Hovstad, Preben Skeie (kunne ikke starte), Daniel Roppestad, Rasmus Lynge Christensen, Ermal Hajdari samt toppscorer Andreas Hellum.

Det førte blant annet til at trener Roger Risholt (42) førte opp seg selv på dommerkortet.

I trening

Fokuset på øktene på Norac stadion de siste dagene har derfor vært å få folk tilbake på beina og klare til det som blir den helt avgjørende returkampen.

Vinneren av duellen mellom Arendal og Hødd møter laget som ender på 14. plass i Obos-ligaen - enten Stjørdals-Blink eller Ull/Kisa.

- Vi må se an hvordan det går med spillerne på treningsfeltet denne uka, men jeg er nokså sikker på at flere av spillerne vil være tilbake allerede lørdag, sier Høst.

- De spillerne som kom inn i kampen mot Hødd lørdag, leverte jevnt over veldig bra. Men det er selvfølgelig en stor fordel at vi sannsynligvis får flere tilgjengelige spillere i en så viktig kamp, sier Risholt som samtidig garanterer at han ikke tar med seg fotballskoene denne helgen.

Viktig redusering

Robin Hjelmeseth og Magnus Nybakken Bruun-Hanssen ga Hødd ledelsen 2-0 før Håvard Meinseth sørget for et meget viktig bortemål kvarteret før slutt da han skrudde ballen i krysset.

Det gir Arendal et ålreit utgangspunkt foran lørdagens retur i feriebyen der det ventes opp mot 2000 tilskuere. En av dem Risholt håper å få tilbake på banen er toppscorer Hellum som står med 20 mål i serie og cup denne sesongen.

Det ble lenge vurdert å gamble med den tidligere Mjøndalen-spissen også på Høddvoll, men trenerteamet og det medisinske apparatet landet på å vente ytterligere én uke i håp om å få Hellum ytterligere rehabilitert.

- Vi kommer til å ha flere spillere tilgjengelig. I beste fall håper jeg det kan bli fem-seks flere som kan inkluderes i kamptroppen. Vi har altså en mer slagkraftig tropp og spiller i tillegg på hjemmebane. Det gir oss et veldig godt utgangspunkt for å vinne kampen, sier Risholt.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form