Lukk søk

PostNord-ligaen

May 21, 2021

NFFs plan for PostNord-ligaen: Full serie med start 19. juni

Treningskamper fra uke 21 og seriestart tre uker senere er planen for nivå tre i norsk fotball. Norsk Tipping-ligaen er forespeilet halv serie med oppstart i august.

Det er planene Norges Fotballforbund nå jobber ut fra etter samtaler med blant andre kulturdepartementet og helsemyndighetene denne uken.

- PostNord-ligaen får starte treningskamper på trinn to, og trinn to trer inn siste uken av mai – selvsagt med forbehold om smittesituasjon. Vi tar derfor sikte på å starte treningskamper senest i uke 21. Seriespill starter i trinn tre, og trinn tre skal etter planen tre i gang medio juni, sier NFFs elitedirektør Lise Klaveness til NTB.

Dette er samme informasjon klubbene på nivå tre fikk i møter både onsdag og fredag denne uken. Mange hadde booket treningskamper denne helgen i håp om å få komme i gang med disse samme helg som Eliteserien serieåpner, men slik gikk det ikke.

Da ble det samtidig klart at seriestart første helgen i juni, slik NFF hadde siktet mot i sin tidsplan, utgår. Nå har fotballforbundet fått gode signaler på at det vil bli åpnet for seriestart 19. juni-helgen.

Full serie

Det betyr i så fall at det vil bli gjennomført full serie med 26 seriekamper og ikke en mellomløsning med halv serie pluss sluttspill som forrige sesong. De 28 klubbene på nivå tre må forberede seg på seks midtukerunder for å få kabalen til å gå opp.

Nøyaktig hvordan spilleplanen løses er ikke endelig avklart, men det legges opp til én helg «ferie» i august og serieavslutning 13. november.

- 2. divisjon er en liga med mange hensyn. Det er kanskje den vanskeligste sånn sett. Du har lag som trener på dagtid med profesjonelle spillere som fint takler en dobbel serie, mens andre ikke har økonomi til å spille midtukekamper. Jeg håper vi kan få et lite opphold på høsten, sier Vard-trener Kolbjørn Fosen til norskfotball.com.

Han jobber i en stor breddeklubb, og understreker at han er vel så opptatt av at barn, unge og breddefotballen også får starte opp som nøyaktig hvilken dato startskuddet går for Vards A-lag.

- Jeg har veldig stor respekt for de som ikke har spilt fotball på ett år. Jeg tror ikke vi kan skrike veldig høyt når vi blir utelatt da vi har en hel nasjon som ikke får delta. Jeg er veldig på at barn og unge skal ha mye mer rettigheter enn oss voksne. Det står høyt i Vard og i våre verdier. Jeg og spillerne er veldig glade for at vi har fått en dato, men vi støtter bredden i dette her. Og jeg tenker ikke bare på fotballen, men også den generelle helsen. Vi trenger å komme oss i bevegelse, og andre trenger å komme seg ut for å ha noe å se på.

Halv serie

Lagene på nivå fire er nå inne i sin 14. måned uten kampaktivitet. Heller ikke trening med kontakt er tillatt, men på et møte torsdag kveld ble det gitt signaler om en mulig vei videre. Den sier trening i slutten av måneden, treningskamper i juni/juli og seriestart 7. august med halv serie - 13 seriekamper.

- Det er greit å endelig få noen datoer som gir mer forutsigbarhet, og muligheten til å planlegge deretter. Men vi er selvsagt avhengige av riktige smittetall og myndighetene for at det blir kontakttrening i slutten av mai, som det står i trinn 2 av gjenåpningsplanen, sier Gjelleråsen-trener Ørjan Heiberg til norskfotball.com.

Dersom man kommer i gang 7. august, blir siste serierunde 30. oktober og opp- og nedrykk gjennomføres som normalt.

- Sammenlignet med andre muligheter i samfunnet har vi blitt dyttet bakerst i køen uten en god og naturlig forklaring. Seriestart i august er helt ok, og det gleder vi oss til. Skritt én for oss er kontakttrening, og jeg håper virkelig dette slår til! 14 måneder uten normale økter sier sitt. Det å komme i gang med en hverdag med normal fotballtrening er det aller viktigste, sier Heiberg.

Foto: Anders Vindegg, skeid.no

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form