Lukk søk

Obosligaen

January 6, 2022

NFF-møte om trenings-nei: - En anbefaling vi må følge

Flere klubber starter sesongoppkjøringen mandag 4. januar, men på alle nivåer for seniorer under Eliteserien og Toppserien må det trenes med minst 1 meter avstand.

Foto: Digitalsport

Det er bakgrunnen for at Norges Fotballforbund mandag innkalte til møte for å diskutere treningssituasjonen i toppfotballen. Da regjeringen i midten av desember innførte nye smitteverntiltak, rammet dette igjen idretten hardt.

Det ble gitt unntak for toppidretten, men med ordlyden «for lagidretter snevres definisjonen inn til kun å omfatte øverste divisjon på seniornivå».

Det betyr for eksempel at selv klubber som Brann og Stabæk i dag anbefales å trene maks 20 stykker sammen og da med minst 1 meter avstand.

- Det er veldig kjedelig at vi må starte året på denne måten, sier direktør for elitefotballen, Lise Klaveness, i mandagens møte.

Til 14. januar

Norges Fotballforbund er klare på at selv om ordlyden fra myndighetene er «anbefaling» er dette en beskjed som må følges av hele fotballfamilien.

- Vi har ikke noe valg. Dette er en anbefaling vi må følge, sier Klaveness.

Slik har idretten også tolket beskjedene fra myndighetene gjennom pandemien - senest gjennom håndballforbundet og ishockeyforbundet som pauset aktivitetene på alle seniornivå under toppdivisjonene i midten av desember.

På mandagens møte kom det også frem at NFF har fått positive signaler, men ingen garantier, med tanke på trening- og kampaktivitet for lagene som har tilhørt toppfotballprotokollen fra 14. januar. Dette gjelder da Obos-ligaen og 1. divisjon kvinner i tillegg til Eliteserien og Toppserien.

PostNord-ligaen har både vært ute og inne i denne definisjonen fra myndighetenes side underveis selv om NFF hele veien har beholdt herrenes nivå tre i toppfotball-protokollen.

Dialog

Norges Fotballforbund har både alene og sammen med andre idretter og Norges Idrettsforbund opprettet dialog med myndighetene gjennom julen.

Det vil også bli gjennomført et møte denne uken mellom kulturdepartementet og de største særforbundene.

NFF har som mål at toppfotballen skal kunne spille under ethvert smittenivå innenfor forsvarlige rammer. Dersom det vil blir nødvendig, vil det være aktuelt å gjeninnføre toppfotballprotokollen som ble avviklet i september da Norge åpnet opp igjen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form