Lukk søk

Eliteserien

September 1, 2022

Nesten 10.000 usolgte cupfinalebilletter: - Logistikkutfordringer

På vei inn i cupfinalehelgen er det solgt rundt 18.500 billetter til søndagens cupfinale mellom det som i 2021 var landets to beste fotballag.

Foto: Digitalsport

Endelig skal norgesmesteren for 2021 kåres! Finalen mellom Bodø/Glimt og Molde på Ullevaal stadion søndag spilles faktisk etter at 2022-utgaven av cupen er i gang med kvalifiseringsrunder.

Men blir det fullt? Per nå er der lite som tyder på. Ifølge NFF var det torsdag kveld rundt 18.500 solgte billetter. Med en finalekapasitet på cirka 27.000 tilskuere er det langt til fullsatt stadion med to dager til kamp.

- Mange har nok sett på det som en umulighet å få tak i billetter ettersom cupfinalen tradisjonelt blir utsolgt i løpet av kort tid, sier konstituert generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kai-Erik Arstad, til NFFs hjemmeside.

Norges to beste

Cupfinalen 2021 spilles mellom de to lagene som endte øverst på tabellen samme kalenderår. Gullvinner Bodø/Glimt sikret seg finaleplass ved å slå Viking 2-1 i nord forrige torsdag mens Molde slo Strømsgodset 3-0 6. april.

Siden den gang har Glimt gått på et sjeldent tap mot nettopp Viking i serien. Samme dag spilte Molde 0-0 mot rivalen Rosenborg.

- Siste finalelag ble klart kun for en uke siden, og cupfinalen spilles allerede på søndag. Det gir seg selv at det byr på logistikkutfordringer for en del supportere, sier Arstad.

- Samtidig gir det sjansen til alle de som ikke har hatt mulighet til å oppleve en cupfinalefest på Ullevaal stadion. I tillegg bor det mange romsdalinger og nordlendinger i Oslo-regionen som nå får mulighet til å oppleve cupfesten å heie frem sitt lag.

Får 15.250 billetter

På en cupfinale, som tradisjonelt sett har vært utsolgt og markert avslutningen på den norske fotballsesongen, skal billettene fordeles på mange interessenter. Samarbeidspartnere, kretser, serieforeninger, gjester og lignende skal ha sitt.

De to finaleklubbene får 15.250 billetter der 8.250 av dem fordeles ut fra publikumssnittet på seriekampene på hjemmebane i fjor med en minimumskvote på 6.700 per lag. Molde er tildelt 6837 billetter og Glimt 8413 til søndagens kamp.

I Oslo samles Molde-fansen på Tordenskiold pub mens det offisielle cupfinaleshowet holdes på Rockefeller. Noen få meter unna, på Sentrum Scene, samles Glimt-supporterne som ellers har base på pubene The Wild Rover og Champs Sportsbar i helgen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form