Lukk søk

Internasjonal fotball

April 4, 2023

Nakkim klar for USA: - Alle skryter av nivået

Markus Nakkim fikk gode svar både hos kommende lagkompis Daniel A. Pedersen og HamKams amerikanere før han skrev under for Orange County SC.

Foto: Digitalsport

- Jeg gleder meg veldig! Jeg ble veldig overbevist etter møter med klubben, sier Nakkim til norskfotball.com.

Tidligere denne uken ble det kjent at Oslo-gutten forlater HamKam, der han sto uten kontrakt etter nyttår, og signerer for den amerikanske nivå to-klubben Orange County SC.

Der blir Nakkim lagkompis med blant andre tidligere Åsane-spiller Ryan Doghman og Daniel A. Pedersen med en fortid i Lillestrøm og Brann.

- Hva vet du om nivået på ligaen?

- Jeg snakket mye med Daniel om det i tillegg til amerikanerne hos HamKam. Alle skryter av nivået, og sier det spesielt fysisk og teknisk er høyt, forteller Nakkim.

PL-kjenning som sjef

Orange County SC trenes av briten Richard Chaplow som har en fortid som spiller i blant annet Burnley, West Bromwich og Southampton. Klubben ble dannet i 1998 som Los Angeles Blues og spiller nå i USL Championship - nivået under MLS.

I troppen finner man åtte europeere inkludert Nakkim, Doghman, Pedersen og tidligere RBK-spiss Emil Nielsen.

- Det er en liga som utvikler seg mye hvert år. Det er tøff konkurranse og ekstremt bra infrastruktur, sier Nakkim.

- Klubben har en meget ambisiøs og profesjonell organisasjon, og det blir samtidig et eventyr jeg gleder meg til å ta fatt på!

Stopperen gikk gradene i Vålerenga-systemet før han var med på å rykke opp med Viking på lån i 2018. Foran 2020-sesongen endte 26-åringen i Mjøndalen, for ett år siden var han aktuell for flere utenlandske klubber, men ble hos de brune ut kontraktstiden. Høstsesongen i fjor spilte Nakkim for HamKam.

- Markus har bred erfaring fra toppdivisjonen i Norge. At vi signerer ham som 26-åring viser hvordan ligaens fremgang når det gjelder å tiltrekke seg spillere av slikt kaliber i sin beste alder, sier sportssjef Peter Nugent til klubbens hjemmeside.

Fotball og musikk

Norskfotball.com har tidligere omtalt hvordan Nakkim kombinerer fotball og musikkinteressen. Gjennom artistnavnet «Hawkins» lanserte 26-åringen våren 2021 «Black Feather» - en EP bestående av seks sanger - på kjente musikkplattformer som blant annet Spotify.

- Jeg har holdt på med musikk siden jeg var 13 år, faktisk. Det har vært en hobby og en fin avkobling fra fotball og skole. Oppveksten min har vært i et musikalsk miljø med venner som kunne spille instrumenter. Etter hvert har jeg fått mer kompetanse, og det har blitt mer seriøst, men jeg har vært veldig usikker på om jeg skulle «gunne» på med mitt eget navn eller hvordan jeg skulle gjøre det her. Nå har jeg gjort en erkjennelse at dette er noe jeg elsker og har lyst til å holde på med. Man blir mer og mer perfeksjonist, og jeg følte lenge jeg ikke klarte å lage noe som representerte meg som artist, men dette prosjektet har vært ferdig en god stund. Nå følte jeg det var riktig timing for prosjektet, sa Nakkim da til norskfotball.com.

- Hva mener du selv, er du best til å spille fotball eller lage musikk?

- Like dårlig til begge deler? Nei, jeg håper det er fotball. Jeg gjør det. Det er og blir min prioritet, yrket mitt og drømmen min. Det er der jeg har mine ambisjoner. Musikken går aldri ut over fotballen, men er en fantastisk avkobling.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form