Lukk søk

Eliteserien

April 4, 2023

Markus Nakkim blir USA-proff

Midtstopper Markus Nakkim flytter til California der han blir lagkamerat med Ryan Doghman i Orange County SC.

Foto: Digitalsport

Overgangen fra HamKam, der Nakkim sto uten kontrakt etter nyttår, til den amerikanske nivå to-klubben ble bekreftet i NFFs systemer denne uken.

Det har ikke lyktes norskfotball.com å få en kommentar fra Nakkim, men kilder i HamKam-miljøet bekrefter at midtstopperen nå reiser til California for å bli lagkamerat med Ryan Doghman i Orange County SC.

Klubben trenes av briten Richard Chaplow som har en fortid som spiller i blant annet Burnley, West Bromwich og Southampton. Orange County SC ble dannet i 1998 som Los Angeles Blues og spiller nå i USL Championship - nivået under MLS.

Nordmenn

Oslo-gutten Nakkim gikk gradene i Vålerenga-systemet før han var med på å rykke opp med Viking på lån i 2018. Foran 2020-sesongen endte 26-åringen i Mjøndalen, for ett år siden var han aktuell for flere utenlandske klubber, men ble hos de brune ut kontraktstiden.

Høstsesongen i fjor spilte Nakkim for HamKam på en korttidskontrakt.

Hans nye klubb Orange County SC sikret seg tidligere i vinter anvendelige Ryan Doghman fra Åsane. Den kvikke spilleren skaffet seg et navn i Oppsal i 2. divisjon i 2016 og ble snappet opp av Raufoss. To år senere var han med på å rykke opp til Obos-ligaen på Toten og etter pandemisesongen i 2020 ble Doghman Åsane-spiller.

Også tidligere Brann- og LSK-spiller Daniel A. Pedersen er en del av Orange County-troppen.

Klubben serieåpner i USL mot Louisville City på Championship Soccer Stadium 11. mars, men skal før den tid blant annet møte LA Galaxy 2, LAFC 2, UC Santa Barbara Gauchos og UC Irvine Anteaters i treningskampene.

Fotball og musikk

Norskfotball.com har tidligere omtalt hvordan Nakkim kombinerer fotball og musikkinteressen. Gjennom artistnavnet «Hawkins» lanserte 26-åringen våren 2021 «Black Feather» - en EP bestående av seks sanger - på kjente musikkplattformer som blant annet Spotify.

- Jeg har holdt på med musikk siden jeg var 13 år, faktisk. Det har vært en hobby og en fin avkobling fra fotball og skole. Oppveksten min har vært i et musikalsk miljø med venner som kunne spille instrumenter. Etter hvert har jeg fått mer kompetanse, og det har blitt mer seriøst, men jeg har vært veldig usikker på om jeg skulle «gunne» på med mitt eget navn eller hvordan jeg skulle gjøre det her. Nå har jeg gjort en erkjennelse at dette er noe jeg elsker og har lyst til å holde på med. Man blir mer og mer perfeksjonist, og jeg følte lenge jeg ikke klarte å lage noe som representerte meg som artist, men dette prosjektet har vært ferdig en god stund. Nå følte jeg det var riktig timing for prosjektet, sa Nakkim da til norskfotball.com.

- Hva mener du selv, er du best til å spille fotball eller lage musikk?

- Like dårlig til begge deler? Nei, jeg håper det er fotball. Jeg gjør det. Det er og blir min prioritet, yrket mitt og drømmen min. Det er der jeg har mine ambisjoner. Musikken går aldri ut over fotballen, men er en fantastisk avkobling.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form