Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Nær 5000 solgte billetter til Oslo-derbyet: - Drømmer om 10.000

Med et drøyt døgn til et sjeldent møte mellom Vålerenga og Lyn, er det solgt snaue 5000 billetter til cupduellen på Bislett.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg

De to gamle rivalene møttes i cupen også for to år siden, men det er kun NM som har vært arena for byderbyene etter at Lyn gikk konkurs sommeren 2010.

2651 tilskuere så oppgjøret på Bislett kun måneder etter at breddefotballen igjen åpnet opp etter pandemien og folk igjen kunne strømme sammen på tribunene. Torsdag kveld blir det flere folk på den ikoniske arenaen.

Billettsalget har skutt fart det siste døgnet og nærmer seg nå 5000, etter det norskfotball.com får oppgitt.

- Vi regner med opp mot 8000 tilskuere og drømmer om 10.000, sier daglig leder i Lyn, Bjørn Gohn Jønsberg, til norskfotball.com.

- Billettsalget går så det suser, og det blir en skikkelig folkefest og et byderby Oslo sårt savner og trenger, melder Lyn på sin hjemmeside.

Fanmarsj

Av de snaue 5000 solgte billettene, er nesten halvparten Vålerenga-fans som får plass i svingen retning sentrum med 3000 plasser totalt.

VIF-gjengen solgte ut bortefeltet på Nadderud mandag kveld og mobiliserer foran en av få Lyn-møter de siste årene.

Supporterne lader opp i sentrum og planlegger en stor felles marsj fra Bohemen til Bislett med avgang klokken 17:45. Avspark for cupduellen mellom eliteserieklubben og 2. divisjonslaget er klokken 19.

Mens Vålerenga tapte 2-1 mot Stabæks etter hvert ni mann på Nadderud, benyttet Lyn 2. pinsedag til å snu kampen mot Ørn Horten og sikre seg tre poeng to nivåer lenger ned.

Dag-Eiliv Fagermo var lite imponert over gresset på Nadderud som om to måneder blir erstattet med kunstgress, men kan neppe vente seg stort bedre forhold midt i Oslo sentrum torsdag kveld.

Tar grep

Det oppsto bråk utenfor Bislett da de to klubbene møttes for to år siden, og Lyn har tatt forholdsregler foran torsdagens 2. rundekamp.

- Politiet har forsikret oss om at de skal ha fullstendig kontroll utenfor stadion og vi har leid inn politi og vektere som skal sørge for god sikkerhet både før, under og etter kampen. Det er viktig for oss alle at dette er og blir et familiearrangement med flott rammer og god stemning, skriver Lyn.

Obos sponsor begge de to Oslo-klubbene og arrangerer fanzone inne på Bislett for Lyn-barn klokken 18 der blant annet David Tavakoli, Anwar Pellegrino og Christopher Lindquist stiller opp fra Lyn.

Kommer til Bislett gjør også Oskar Sylte-brusen - Molde-bedriften er ny Lyn-sponsor og skal fylle opp kioskene med ananas- og pærebrus til byderbyet.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form