Lukk søk

Obosligaen

April 4, 2023

Nå starter kvalifiseringen: - Bare å glede seg!

Er du en av dem som lurer på hvordan kvalifiseringen til Eliteserien faktisk foregår og når kampene spilles? Her får du fasiten!

Foto: Digitalsport

Kvalifiseringen har vært arrangert i flere forskjellige format og versjoner også de siste årene. Med de første matchene kun dager unna, er det greit å sette seg inn i 2022-utgaven!

Onsdag spilles den første kvalifiseringskampen i de to øverste divisjonene når Skeid og Arendal møtes til del én av to matcher der vinneren spiller i Obos-ligaen neste sesong.

Arendal tapte kamp én mot Ull/Kisa, men 3-0-seieren på Jessheim lørdag sikret avgjørende dueller mot Skeid. Den første har avspark allerede klokken 14 på Nordre Åsen og lørdag er det returmøte i sør.

- Nå venter fire omganger mot Skeid. De sendte B-laget til Stjørdals-Blink for å hvile spillere før kampene mot oss. Vi skal restituere godt og være klare, sier Arendal-trener Roger Risholt.

Nytt Start-drama?

Allerede torsdag følger neste kvalifiseringskamp, og da er det plass på øverste nivå i 2023 som står på spill. Lag nummer seks i Obos-ligaen, Kongsvinger, reiser til Sandnes for å møte tabellnabo Ulf.

Vinneren av dette oppgjøret møter fjerdeplasserte KFUM Oslo i hovedstaden tirsdag 8. november klokken 18.

Seierherren i Oslo reiser så til Kristiansand for å møte Obos-treeren Start søndag 13. november.

Kun tre dager senere er de klart for første duell mellom vinneren av Obos-kvalifiseringen og laget som ender som nummer 14 i Eliteserien. 19. november er datoen for returkampen som avslutter dramaet.

- Altså, med full klaff spiller vi tre kamper til i år, skriver Start på sin hjemmeside og det finnes vel neppe noen som leser denne saken som ikke husker hvordan det så ut sist gang Start spilte kvalifisering om opprykk.

Starter i Sandnes

Nyopprykkede Kongsvinger har vært i strålende form i hele høsten, men må som lag seks kjempe seg gjennom tre oppgjør på bortebane dersom det hele skulle ende med duell mot lag 14 fra øverste nivå.

- Mot Sandnes Ulf blir det en åpen og jevn kamp som vi absolutt har mulighet til å vinne. Vi må samle oss og legge en god plan, sier KIL-trener Eirik Mæland til klubbens hjemmeside.

- Først og fremst tusen hjertelig takk for all støtte på lørdag. Takket være dere, slo vi lillebror og endte på 5. plass på tabellen. Det betyr hjemmekamp i første runde av kvalifiseringsspillet til Eliteserien, melder Sandnes Ulf etter helgens borteseier over Bryne.

Dersom KFUM Oslo hadde endt på tredjeplass, hadde laget fått spille hjemme på Ekeberg søndag 13. november. Siden laget endte på fjerdeplass må tirsdagskampen avvikles på Intility Arena der klubben har spilt flere sene høstkamper de siste årene.

- Det er bare å glede seg til mer kvalikmoro. Vi har blitt bortskjemte. For tredje gang på fire år spiller vi kvalifisering til Eliteserien, og vi vet at dette kommer til å bli spennende og morsomt for hele klubben. Det er bare å holde av aktuelle datoer, sier daglig leder Thor-Erik Stenberg til klubbens hjemmeside.

PS! Tidspunkt for Toppserie-kvalifiseringen mellom John Arne Riises Avaldsnes og Øvrevoll Hosle er ikke endelig fastsatt.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form