Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Nå skal rivalene samarbeide: - Ubegripelig hvor vanskelig dette har vært

Etter årevis med rivalisering og tidvis uvennskap, har Nybergsund og Trysil FK nå blitt enige om å samarbeide til det beste for fotballen i skibygda.

Foto: Digitalsport

Temaet har vært oppe en rekke ganger, men uenigheten for stor til at partene har funnet en løsning. Lokal rivalisering, prestisje og gammelt uvennskap har satt en tidlig stopper for alle tanker om samarbeid.

Men nå ser Nybergsund og Trysil FK endelig ut til å ha funnet sammen med felles økter som en liten start på noe som kanskje kan ende

«Som sikkert mange ikke vet har det i høst deltatt spillere fra Trysil FK på Sundets fellesøkter. Det er enighet mellom klubbene at dette videreføres, da signalene fra spillerne er positive omkring dette opplegget. Begge klubber skal fortsatt drifte sine A-lag hver for seg, i forskjellige divisjoner. Men, for å tilby fotballspill på den enkelte spillers ønskede nivå, blir det åpnet for videre samarbeid» melder Nybergsund på sin Facebook-side.

4.divisjonsklubben opplyser videre at de ønsker å legge til rette for Trysil FK-spillere som ønsker å trene mer. I vinter vil de to treningsgruppene også ha én felles trening i uken i Vikinghallen.

- Vi ser fram til å fortsette det gode samarbeidet, skriver Nybergsund.

Fra 1. til 4. divisjon

Trysil FK ble dannet i 1986 i håp om å samle fotballen i skibygda, men lille Nybergsund satt på tradisjonene og en solid seniorsatsing noen kilometer lenger sør.

Dyktige ledere og ivrige ildsjeler klarte til og med å løfte Nybergsund opp på nivå to i norsk fotball der laget spilte fra 2008 til 2011. Nå har hverdagen kommet med «Sundet» i 4. divisjon og Trysil FK ytterligere ett hakk lenger ned.

Nybergsund-legenden Ola Brenden brukte ikke mange minuttene etter nedrykket ble klart for ett år siden til å slå fast at NÅ må de to klubbene samarbeide.

- Tiden er nok moden for at vi må hjelpe hverandre opp og fram. Et samarbeid vil bety enklere spillerlogistikk og flere kamparenaer. Jeg tror det er veien framover, og jeg føler at vi har kommunisert det ganske tydelig overfor Trysil, sa Brenden til Østlendingen etter tapet mot Raufoss 2 som sendte begge de to naboklubbene ned.

Importer

De siste årene har importer fra nær sagt hele verden preget lagbildet hos Nybergsund. En periode kopierte naboen Trysil FK satsingen med mål om opprykk til 3. divisjon, men etter tapt kvalifisering, pandemi og økonomisk smell er det slutt på å kikke utenlands for å fylle opp troppen.

- Det nytter ikke at vi som er over middagshøyden og som hører til på sidelinja skal fortsette i samme spor som før. Det handler om å sette spillerne og utøverne i fokus, og gjøre det som er best for dem, sier Trysil-leder Øivind Løberg til Østlendingen.

Han påpeker at ideelt sett burde man også samarbeidet bedre med de to øvrige naboklubbene Nordre Trysil og Engerdal. Sistnevnte spilte så sent som for ett år siden kvalifisering om opprykk til 3. divisjon.

- Det er helt ubegripelig hvor vanskelig dette har vært. Men etter flere år der man bare har måttet akseptert at «sånn er det bare», har vi endelig begynt på et samarbeid vi håper og tror skal munne ut i et mye mer omfattende samarbeid på sikt, sier Nybergsund-kollega Bernt Amdahl til avisen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form