Lukk søk

Lavere divisjoner

January 6, 2022

Nå skal 3. divisjon avgjøres: - Det kommer til å bli en thriller!

Flere er tre poeng unna opprykk, andre jager førsteplassen mens en rekke lag kjemper for å unngå spill på nivå fem i 2022. Her er alt du trenger å vite foran siste serierunde i 3. divisjon!

Foto med tillatelse: Vindbjart FK

Dramatikken i siste serierunde ble ikke mindre av at det kun gjennomføres halv sesong og lite er avgjort både i topp og bunn i de fleste avdelingene selv om Gjøvik-Lyn og Ullern allerede har feiret opprykk.

Slakter terminlisten

I avdeling 1 er likevel lite avgjort i bunnen der tre lag kjemper om den siste ledige plassen over streken. Før lørdagens runde innehas den av Nybergsund til tross for at laget kun har vunnet 1 av 12 kamper! Den kom i sluttminuttene mot Ull/Kisa 2 nylig der tryslingene snudde 0-2 ti 3-2.

Nybergsund og FUVO har begge åtte poeng mens Stovner kom opp i seks med tre poeng mot nettopp FUVO forrige runde. Oslo-klubben kan klare seg med seier borte mot Elverum dersom begge konkurrentene avgir poeng.

De avslutter begge mot det som vil bli to unge andrelag. Nybergsund reiser til Raufoss mens FUVO får besøk av LSK 2 på gresset på Opakermoen.

- Vi møtte et kjempesterkt LSK 2 tidligere i sesongen, men nå er de på trygg plass og har flagget at de kommer til å stille med et juniorlag mot FUVO i siste runde. Det er jo bare å gratulere med et fryktelig klønete oppsett, sier Nybergsund-guru Ola Brenden til Østlendingen.

Eik-opprykk?

Eik Tønsberg fryktet de hadde rotet bort opprykket med tap hjemme mot naboen Ørn Horten, men nå har Ronny Johnsens gutter alt i egne hender. Skulle de rote det til borte mot sterke Hønefoss, står Ørn og Pors klare til å snappe førsteplassen.

Nesten 2500 tilskuere så Eik slå byrival Flint sist, og det ventes solid støtte fra sommerbyen også på AKA Arena lørdag. Ørn Horten følger kun ett poeng bak serielederen, og avslutter hjemme mot Follo som ikke har annet enn æren å spille for.

Tre poeng bak følger Pors reiser til Consto Arena for å møte Mjøndalen 2 - et av flere lag involvert i nedrykksstriden. Poengløse Åssiden og Kråkerøy er allerede nede mens Halsen, Mjøndalen 2, John Arne Riises Flint, Strømsgodset 2 og Follo alle står i fare for å slå følge.

Fredrikstad 2 og Oppsal har også kun tre poeng ned Halsen, men for god målforskjell til at lørdagen skal bli nervepirrende. Halsen må slå Kråkerøy hjemme og håpe på hjelp fra Pors på Consto Arena, Oppsal som besøker Flint, Sarpsborg 2 som møter Godset 2 eller Ørn som skal opp mot Follo.

- Det kommer til å bli en thriller. Jeg gleder meg. Det er moro at vi kan spille om opprykk i siste runde. Det er vanskelig å si hvor gode sjansene er. Det er lagene foran oss som har presset på seg, sier Pors-trener Stig Haddal til Telemarksavisa.

Kokos-ligaen!

3. divisjon avdeling 3 er for lengst døpt kokos-ligaen - med god grunn. Her er det meste faktisk avgjort i bunnstriden, men i toppen står opprykket mellom hele fire klubber!

For å ta «feil» ende av tabellen først; Madla og Donn rykker ned mens Hinna må hente inn tre poeng og ni mål på Åkra.

Staal Jørpeland leder avdelingen etter utligningen på overtid borte mot Brodd sist. Scoringen betyr samtidig at Brodd er hektet av i opprykkskampen med for svak målforskjell.

Seier hjemme mot Express sender Staal opp i 2. divisjon - av lokalavisen omtalt som den viktigste kampen på 36 år! Sola følger kun ett poeng bak og møter det som kan bli et meget redusert Vidar på bortebane da klubben vurderer å prioritere andrelaget de kommende ukene.

Også Vindbjart (to poeng opp) og Djerv 1919 (tre poeng opp) lever i håpet foran helgens møter med henholdsvis Brodd og MK hjemme.

- Vi kommer til å gå ut i hundre. Det er bare seier som teller for å sikre opprykket, sier Staal-trener Vegard Oftedal til Strandbuen.

Oslo eller Bergen?

Frigg og Fana gjør opp om opprykket i avdeling 4 der serieåpningen kan vise seg å bli helt avgjørende. Frigg knuste nettopp Fana i sesongens første kamp og påførte med det bergenserne deres eneste nederlag hittil i år.

Foran den 13. og siste runden leder Frigg ett poeng foran konkurrenten, og er store favoritter til å gjøre comeback i 2. divisjon med bortekamp mot nedrykksklare Årdal. Fana runder av sesongen hjemme mot Fjøra.

De er et av seks lag som kjemper for å unngå 12. plassen der Lysekloster utrolig nok ligger foran helgens kamper. Også Brann 2, Ready, Os, Stord og Sandviken må bite negler. Lysekloster avslutter mot Bjarg, Brann 2 og Stord møtes i Bergen, Ready reiser til samme by for kamp mot Sandviken og Os besøker nedrykksklare Sogndal 2.

- Et kjedelig svar, men vi har fokus på oss selv, spille vår fotball, skape sjanser og score mål. Vi angriper denne kampen som alle andre, sier Frigg-backen Chris Safari til norskfotball.com.

Træff kan avgjøre

I avdeling 5 er Tynset, Ranheim 2 og NTNUI allerede klare for spill i 4. divisjon neste sesong. I motsatt enden av tabellen har Træff skaffet seg en luke på tre poeng og kan starte opprykksfesten rundt klokken 15 i morgen med poeng mot NTNUI i Molde.

- Det er tre jevngode lag i toppen her. Vi har et bra utgangspunkt, men kampen skal spilles og det er ingen matcher i 3. divisjon som er lette. Ingenting er avgjort enda, sier Træff-trener Petter Sjåholm til norskfotball.com.

Dersom Moldes nest beste lag skulle tap, kan Spjelkavik eller Strindheim rappe opprykket med seirer mot henholdsvis Tiller og Byåsen.

- Det er en teoretisk sjanse for for opprykk, men da skal vi oppleve undre ala San Siro og Istanbul, melder Strindheim på sin hjemmeside.

Drama i bunnen

Ullern er det andre laget som allerede er opprykksklare i 3. divisjon, og laget fra Oslos vestkant avslutter sesongen med bortekamp mot tabelltoer Lokomotiv Oslo.

3. divisjon ble for tøft for Finnsnes og Skånland som allerede klare for nedrykk, men kampen om å unngå 12. plassen lever for fullt.

Og for en match det blir på Havfisk stadion der 12. plasserte Melbo får besøk av Bodø/Glimt-rekruttene. Taperen spiller på nivå fem i 2022 mens uavgjort sender Melbo, som er under streken for første gang i år, ned.

Siden disse to lagene møtes er Rana FK, Skeid 2 og Skjervøy sikret ny kontrakt selv om de poengmessig er innenfor rekkevidde for Melbo.

- Ta med alle du kjenner på Havfisk Stadion og se vår Champions League-finale 2021, skriver Melbo på sin Facebook-side.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form