Lukk søk

PostNord-ligaen

January 6, 2022

Nå må EIK ha hjelp av sine overmenn: - Skal ikke gå an å tape slik

Egersund frykter at de rotet vekk opprykket mot tabelljumbo Rosenborg 2 dagen etter Skeid igjen avga poeng. Nå er EIKs oppykkshåp avhengig av at RBK-ungguttene tryller igjen.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg, skeid.no

Det er den smått utrolige statusen foran nest siste serierunde i PostNord-ligaen der Skeid og Egersund i ukesvis har kjempet om førsteplassen.

Etter at Skeid hentet opp EIKs 2-0-ledelse og berget 2-2 i seriefinalen for en måned siden, har Oslo-laget avgitt poeng mot både Notodden og Kjelsås (begge 2-2).

Egersund på sin side gikk på en smell på Sotra og slo Fram Larvik hjemme før de søndag skulle innta førsteplassen med kun to runder igjen å spille. Laget var så store favoritter borte mot kasteballen RBK 2 at Skeid-spillerne trolig ikke orket å følge med. Hvert fall ikke før målene rant inn etter pause i Trondheim.

- Vi har ingen andre unnskyldninger enn at dette var rett og slett elendig. Det er fotball. Det gjør vondt. Man må leve med det, sier EIK-trener Ojan Bijan til klubbens egne kanaler etter kollapsen.

Slapp inn seks

Da Stian Michalsen utlignet rett før pause, trodde nok alle det var starten på grei kontroll inn mot tre poeng. Men et RBK-lag som sto med én seier på 23 kamper og rundt tre baklengsmål i snitt, herjet offensivt og vant til slutt 6-3.

En av sesongens absolutt største skreller i de tre øverste divisjonene.

- Det er flaut. Det er en flau affære for meg, for laget, for klubben, for fansen. Det er 100 prosent mitt ansvar som ikke forberedte guttene godt nok. Jeg har ansvar for å forberede de taktisk, fysisk og mentalt, og det er tydelig at jeg feilet på det mentale, sier Bijan og fortsetter:

- Det skal ikke gå an å tape slik vi gjorde. Man kan gå inn i detaljer og se på enkeltsituasjoner, men totalen her var at vi ikke var mentalt forberedt til å håndtere kampen for det den var.

Må ha RBK-hjelp

Sjokkresultatet utenfor Lerkendal betyr at Skeid med 2-2 mot naboen Kjelsås faktisk doblet avstanden ned til Egersund som nå er på to poeng foran de to siste serieomgangene.

Egersunds håp ligger nå i at Skeid skal snuble lørdag - mot nettopp RBK 2 - samtidig som laget selv må slå Notodden i Idrettsparken. I siste serierunde reiser Skeid til Larvik for å møte et Fram-lag som kjemper for ny kontrakt mens EIK besøker tabelltreer Arendal.

- Nå må jeg sørge for å få guttene opp igjen for de har vært langt nede. Det er det ingen tvil om. Et slikt tap som dette, som har større betydning, må det brukes mer tid på. Vi må bare rette en stor beklagelse til fansen for de fortjente ikke dette, sier Bijan.

Det er neppe noen trøst for Husabø-gjengen denne uken, men andreplassen i avdelingen gir kvalifisering mot Hødd som blir toer i den andre avdelingen. Vinneren der spiller om den siste ledige plassen på nivå to mot laget som blir nummer 14 i Obos-ligaen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form