Lukk søk

PostNord-ligaen

September 1, 2022

Nå har et helt lag forlatt Øygarden

Hele 12 av spillerne som tidligere i vår fikk oppleve at klubben de spiller for gikk konkurs har nå funnet seg nye arbeidsgivere.

Foto: Digitalsport

Norskfotball.com har flere ganger i sommer omtalt Øygarden-konkursen som etter noen uker hadde sørget for at fem av spillerne i troppen hadde signert for nye klubber,

Julian Duqaj Sandbakk gikk til Sotra, Mathias Sivertsen dro tilbake til Brann, Yannis Moula flyttet tilbake til Oslo og Ullern mens duoen Alexander Dang og Marcel Wawrzynkiewicz valgte hardtsatsende Lysekloster.

Nå har ytterligere sju spillere fått bekreftet sine overganger.

Fikk dispensasjon

Overgangsvinduet for profesjonelle spillere åpner først 1. august, men NFF har gitt dispensasjon til Øygarden-gjengen som plutselig sto uten jobb. Her er de sju siste overgangene fra Øygardens konkursbo:

Dennis Horneland til Sotra
Borger Thomas til Heming
Henrik Andersen til Sotra
Nicholas Marthinussen til Lysekloster
Eirik Opheim Moldenes til Fana
Fabien Filip Rimestad til Bjarg
Fredrik Flo til Sandefjord

Marthinussen blir dermed gjenforent med Alexander Dang og Marcel Wawrzynkiewicz som begge signerte for Lysekloster tidligere i sommer. 3. divisjonsklubben satser hardt på opprykk, men tapte mot Sandnes Ulf-rekruttene i helgen og ligger ti poeng bak serieleder Brann 2.

Øygarden-nabo Sotra SK har også tatt over tre Øygarden-spillere og brukte helgen på å ta en viktig seier over Ørn Horten som sendte laget helt opp på øvre halvdel i avdelingen som nå inneholder kun 13 lag.

Fredrik Flo fikk kontrakt med Sandefjord i Eliteserien mens keeper Borger Thomas har flyttet tilbake til Oslo der han signerte for 4. divisjonsklubben Heming.

Konkurs etter to år

Ved utgangen av 2021 hadde toppfotballsatsingen Øygarden FK 5,8 millioner i gjeld og 3,4 millioner i negativ egenkapital. Det mest kritiske i sommer har vært etterslep i moms og arbeidsgiveravgift som koster klubben 155.000 kroner i måneden.

Øygarden FK ble stiftet i 2020 og overtok lisensen etter Nest-Sotra. Men i sin første sesong i OBOS-ligaen ble det nedrykk. Heller ikke Nest-Sotra var ukjente med økonomiske problemer. Både i 2018 og 2019 sto de i fare for å gå konkurs.

At Sotra Sportsklubb ikke ble en del av samarbeidet, bidro nok ikke til et god start for ØFK-prosjektet.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form