Lukk søk

Obosligaen

October 1, 2021

Nå åpnes Åsanes praktanlegg: - Vi går fra 0 til 100

Målet er over 1000 tilskuere når Åsane Arena åpnes - uten restriksjoner - til Obos-duellen mot Sogndal onsdag kveld. Åsane mener anlegget vil gi hele bydelen et løft.

Foto: norskfotball.com

- Her går vi fra 0 til 100 i et byks. Helt nydelig!

Det sier Eirik Østgaard som i tillegg til å være et alternativ mellom stengene også fungerer som keepertrener og medisinsk ansvarlig i Åsane.

Veteranmålvakten er også mannen bak låtene «Martyrer på Myrdal gress» og «Oransje blod» som har blitt populære hits langt utenfor både bydelen og Bergen by. Han har lenge ventet på at nettopp Myrdal skulle byttes ut med et mer moderne anlegg.

- Der måtte det skje noe. Planene om ny arena har vært litt skadelidende for Myrdal i mange år da ingen har tatt tak eller investering penger i utbedring. Men nå som vi endelig flytter inn på den nye arenaen er det bare nydelig, sier Østgaard til norskfotball.com.

Åpner onsdag

Åsane-spillerne har såvidt rukket å teste ut kunstgresset på Åsane Arena før det offisielt tas i bruk i Obos-ligaen mot Sogndal onsdag der de oransje håper på 1000 tilskuere.

- Det blir rått på onsdag! Alt har fått et løft. Vi har drevet en gradvis profesjonalisering av A-lagssatsingen i Åsane en periode med blant annet større støtteapparat samt mat før og etter trening og kamper. På det nye anlegget er alt på plass med tanke på styrke og alternativ trening. Dessverre er det nå ingen unnskyldning for ikke å levere lenger, sier Østgaard og ler.

Det nye anlegget er nærmest i sin helhet finansiert av Trond Mohn, men flerbruksanlegget til rundt 700 millioner inneholder mye mer enn fotballbanen.

Flerbrukshall med tre håndballbaner, turnhall, klatrehall, ishall, curlinghall, volleyballbane, treningssenter og kampsportsenter med totalt over 28 garderober og 200 dusjer er noe av det som skal på plass på området som allerede huser Myrdal samt Vestlandshallen.

- Anlegget i sin helhet er enormt. Det vil bety mye for både toppidrett og bredde. Dette blir en møteplass som gir et løft for hele bydelen og for Åsane som klubb.

2000 hver dag

Gigantanlegget skal brukes av rundt 30 idrettslag i Bergen og forventer rundt 2000 besøkende hver eneste dag. Onsdag kveld er Åsane-gjengen mest opptatt av de 22 som skal kjempe om viktige Obos-poeng.

- Det blir gøy å se om klubben håndterer det å bli større og ikke en underdog hele tiden. Nå får vi også noe å forsvare, sier keeper Østgaard som de nye fasilitetene.

Etter 20 av 30 runder har Åsane seks poeng opp til kvalifiseringsplassene. Etter 2020-sesongen, der bergenserne sjarmerte Fotball-Norge med sin ballbesittende fotball, er avstanden nå kortere ned til nedrykksstreken enn til topp seks.

- Vi har tatt en liten pust i bakken ambisjonsmessig etter å ha mistet 10-11 spillere oppover i divisjonene. Det merkes. Men når det flyter for oss, er vi gode nok til å slå alle. Denne høsten er det kanskje dumt å legge så mye press på oss, mener Åsane-keeperen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form