Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

«Myggen» på eksklusiv trenerliste: - En viktig milepæl

De tidligere landslagsprofilene Erik Mykland og Thomas Myhre er blant trenerne som er plukket ut til å ta UEFA A-lisensen i 2022.

Foto: Digitalsport

Norges Fotballforbund offentliggjorde mandag kveld navnene på de 32 som får sjansen til å ta UEFA A-lisensen - den høyeste trenerutdanningen man kan få i Norge - dette året.

- A-lisensen, det gamle D-kurset, eller trener 3-kurset, har alltid vært en viktig milepæl for ambisiøse trenere å strekke seg etter. På mange måter kan man si at en søknad på A-lisens signaliserer en ambisjon om å ha treneryrket som levevei og at lisensen man tar med seg er bekreftelsen på at man er klar. Ikke bare for å delta, men for å bidra på toppnivå, sier elitedirektør Lise Klaveness til NFFs hjemmeside.

Brødrene John Arne og Bjørn Helge Riise var blant de største profilene som ble tatt ut i 2020. Nå er de mest kjente navnene på listen den tidligere landslagslegenden Erik Mykland og Thomas Myhre med en fortid i blant andre Everton og Besiktas.

Spillerutvikler

I juni 2018 ble «Myggen» ansatt i Starts utviklingsavdeling med ansvar for G16- og G19-laget. Nå har han tittelen spillerutvikler i en avdeling styrt av Tomi Markovski og trener juniorene.

Thomas Myhre ble ansatt som sportssjef i gamleklubben Moss i PostNord-ligaen i fjor, men avsluttet sesongen som hovedtrener med suksess da Shaun Constable mistet jobben.

Den tidligere landslagskeeperen skal lede den tradisjonsrike klubben også i 2022.

- Konkurransen om plassene på denne utdannelsen har alltid vært stor, og hvert eneste år har gode kandidater måttet svelge skuffelsen og gripe fatt på et nytt år med kvalifiserende arbeid som kan styrke ens posisjon i feltet av kandidater fremover. Både forrige og nåværende kurs har hatt rundt 150 søkere fra ulike segmenter og nivåer, noe som både signaliserer et behov og ønske om kompetansepåfyll, men også legger et press på gjennomføringskraften til utdanningen, sier Klaveness.

32 navn

På listen over kandidater som skal gjennom A-kursopplegget i 2022 finner vi Arendal-trener og tidligere toppspiller Roger Risholt, tidligere landslagsspiller Lisa Marie Woods, Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen og Bjørn Vidar Stenersen med en fortid i FCK.

Ifølge NFF jobbes det for tiden med utformingen av kurset UEFA Elite Youth A som skal tilrettelegge for videreutvikling av unge, ambisiøse trenere.

Her er de 32 trenerne som er tatt ut: 

Roger ​Risholt
Erik Mykland
Isabell​ Bachor
Rune Haavelmoen
Lisa Marie Woods
Endre​ Brenne
Thomas Lyngbø
Martin Dolvik
Håkon ​Kristiansen
Jørn-Ole Korslund
Eirik Ranheim
Petter Sjåholm Melø
August Nyland Ørsahl
Johan Gjønnes Nilsen
Enrique Paez
Jørgen ​Reikerås
Jørgen​ Bjørn
Katrine​ Tretteng
Pål Fjelde
Marius​ Kloster
Øyvind Hompland
Dan Jøran Hafsås
Bjørn Vidar Stenersen
Sigbjørn Korneliussen
Jørgen​ Vik
Per Verner Rønning
Robin Shroot
Kjell Andre Thu
Thomas Myhre
Leif Tsolis
Vilde Rislaa
Øyvind Haga

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form