Lukk søk

PostNord-ligaen

January 6, 2022

Møter myndighetene onsdag: - Håper på normal oppkjøring

Idretts-Norge holder pusten i påvente av som blir tillatt og ikke fra midten av måneden. PostNord-ligaklubbene håper de kan få en tilnærmet normal sesongoppkjøring.

Foto: Digitalsport

- Ifølge alle rapporter starter vi som normalt 14. januar. Nå er det på tide vi klarer å finne måter å leve på med dette viruset og ikke bare eksistere, sier Egersund-trener Ojan Bijan til norskfotball.com.

- Fjoråret var preget av for mye stopp, dessverre. Nå håper vi på en normal oppkjøring, sier Øygarden-sjef Tommy Knarvik.

Klubbene på nivå tre har vært en del av NFFs toppfotball-protokoll underveis i pandemien, men både vært inne og ute av regjeringens definisjon av toppidrett. Per i dag er det faktisk kun klubbene på øverste nivå i Norge - uansett lagidrett - som får lov til å trene med kontakt.

Ingen garantier

Dette rammet blant annet ishockey og håndball hardt i midten i desember da toppidrettsdefinisjonen ble snevret inn. Mandag informerte Norges Fotballforbund klubbene i Obos-ligaen, PostNord-ligaen og 1. divisjon kvinner om status.

NFFs direktør for elitefotball, Lise Klaveness, var der klar på at selv om ordlyden fra myndighetene er «anbefaling» er dette en beskjed som må følges av hele fotballfamilien.

- Vi har ikke noe valg. Dette er en anbefaling vi må følge, sier Klaveness.

NFF informerte også om at de har fått positive signaler, men ingen garantier, med tanke på trening- og kampaktivitet for lagene som har tilhørt toppfotballprotokollen fra 14. januar. Senere mandag skrev NFF følgende i en e-post til TV 2:

- Vi har fått utvetydige signaler fra øverste politiske myndigheter om at de senest den 14. januar vil gjeninnføre den tidligere definisjonen av toppidrett, og for fotballens del vil dette gjelde Eliteserien, Obosligaen, Toppserien, 1. divisjon kvinner og PostNord-ligaen. Dette er den toppfotballdefinisjonen vi har praktisert stort sett gjennom hele pandemien og som har kunnet spille fotball på en forsvarlig måte uavhengig av smittenivå i samfunnet.

Møte onsdag

Mens NIF og særforbundene tidligere i pandemien opplevde dialog med myndighetene som tidvis vanskelig, er de onsdag innkalt til et møte med kulturdepartementet.

Der vil toppidrettsdefinisjonen fremover bli et sentralt tema.

- Alt jeg kan si er at vi i Strømmen kommer til å følge myndighetenes regler. Vi håper restriksjonene vil være mer åpne i midten av januar, sier Strømmen-trener Kasey Wehrman til norskfotball.com.

Fjorårets Obos-klubb starter oppkjøringen felles først 17. januar.

- Vi håper å starte opp for fullt igjen nå i midten av januar. Inntil videre forholder vi oss til de restriksjonene som forbundet har gitt oss. I startfasen trener vi ikke med kontakt, men tenker litt annerledes til ting er normalt, sier Øygardens Tommy Knarvik.

NFF har som mål at toppfotballen skal kunne spille under ethvert smittenivå innenfor forsvarlige rammer. Dersom det vil blir nødvendig, vil det være aktuelt å gjeninnføre toppfotballprotokollen som ble avviklet i september da Norge åpnet opp igjen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form