Lukk søk

PostNord-ligaen

March 12, 2024

Møter favoritten i OBOS Supercup-semifinalen: - Kan slå de fleste lag

Skeid eller Oppsal skal til finalen i OBOS Supercup - Mats Brændvang tror Trasop-gjengen kan overraske favoritten på Nordre Åsen.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

- Semifinalen var målet da vi ble med i denne turneringen så det var deilig å sikre den plassen på lørdag. Topp to og det å gå videre var en klar målsetting for oss, forteller Brændvang.

Han gjestet denne uken OBOS Supercup Podcast sammen med Grorud-spiss Preben Asp og Sebastian Remme Berge fra Eidsvold Turn ledet av Stian Kjelstad Hammer.

Podcasten kan du høre her!

Som nummer to i pulje 2 blir det bortekamp mot Skeid i semifinalen på Oppsal-guttene lørdag. To divisjoner skilte de to Oslo-lagene forrige sesong.

- De to daglige lederne her koser seg på Twitter og holder det gående, men vi syns det er kult å få møte Skeid. vi. Vi vet vi møter et veldig solid lag, og at et blir en test, men vi har vist at vi har et bra toppnivå. Da kan vi slå de fleste lag. Vi har troen, sier Brændvang.

Nyskapning

Da Ull/Kisa trakk seg fra sluttspillet i OBOS Supercup, gikk den andre semifinaleplassen i Skeids pulje til Eidsvold Turn.

- Klart det er gøy å spille kamper som teller litt mer enn en eventuell treningskamp, sier Eidsvold Turns Sebastian Remme Berge.

- Det har ikke vært tema i inngangen til kampene, men det gir en liten «edge» når man vet det står litt på spill når matchen nærmer seg 90 minutter. Alle ønsker jo å vinne og gå videre.

Også den andre semifinalen spilles i Oslo lørdag der Frigg er tilbake på Majorstuen og tar i bruk Tørteberg for første gang denne våren etter å ha spilt gruppespillet i LSK-hallen.

- Jeg vet veldig lite om Frigg, men treneren vår var der for noen år siden så jeg regner med at han vet mye om hvordan de spiller og har analysert de godt gjennom gruppespillet, sier Berge.

Møter gamle kjente

Preben Asp og Grorud ville vært motstander i den semifinalen dersom laget hadde slått Ull/Kisa lørdag, men 3-1-tapet sendte groruddølene ut av turneringen.

- Vi burde ha stått med ganske mange flere mål i OBOS Supercup, men vi kan skylde oss selv. Så lenge vi slipper inn få mål, taper vi få fotballkamper. Det ble vel 30 mål i fjor. Vi må ha det dobbelte skal vi kjempe helt i toppen. Ballen må i nettet. Så enkelt er det, sier Asp.

Trønderen har allerede begynt å glede seg til serieåpningen der Grorud møter nyopprykkede Strindheim der flere av Asps kompiser hører hjemme.

- Jeg kjenner mange på Strindheim og har faktisk bodd sammen med keeperen deres i to år! Trøndelag betyr mye for meg. Jeg føler jeg representerer et helt fylke her siden jeg det såvidt jeg vet ikke har vært noen trøndere i Grorud før.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form