Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Nærmere rekruttrekord i 2. divisjon: - Vi skal gjøre det vi kan

Med både Brann 2 og Aalesund 2 klare for for opprykk går det mot rekord i antall andrelag på nivå tre neste sesong.

Foto: Digitalsport

Fire eller fem andrelag i 2. divisjon vil bety rekord siden spissingen av nivået foran 2017-sesongen. Per i dag er Vålerenga 2, Aalesund 2 og Brann 2 klare for nivå tre i 2023.

Vålerenga-rekruttene berget plassen i helgen til tross for hjemmetapet mot Levanger mens både Brann- og Aalesund-rekruttene har rykket opp.

Så er det spørsmålet om det blir tre, fire eller fem rekruttlag i 2. divisjon neste sesong. Odd 2 ligger over streken på bedre målforskjell enn naboen Notodden mens Strømsgodset 2 skal ut i en ren seriefinale mot Gjelleråsen der ett poeng holder til opprykksfest.

Kampkollisjon

Kun Odd og Vålerenga har andrelag på nivå tre denne sesongen. Odd-rekruttene imponerte i vår, men har slitt den siste tiden og trenger poeng hjemme mot opprykksjagende Arendal lørdag dersom Notodden fullfører sin snuoperasjon med seier mot nedrykksklare Staal.

Problemet for Odd denne dagen er at rekruttene skal i aksjon i den avgjørende 2. divisjonskampen klokken 14 mens klubbens A-lag møter Vålerenga fire timer senere.

- Vi skal gjøre det vi kan for å være konkurransedyktige, men for Moss så kan det få betydning. Det er ikke noen komfortabel situasjon for oss å være i med tanke på at våre uttaksmuligheter vil påvirke andre på denne måten, sier Odd-trener Knut Rønningene til Moss Avis.

- På det meste lå vi ti poeng bak sikker plass, nå har vi spilt oss frem til en situasjon hvor vi kan avgjøre det hele selv. Men jeg mener oppgjøret lørdag blir årets tøffeste kamp. Vi møter et Staal-lag som vil ødelegge samtidig som det blir en tøff mental test, sier Notodden-trener Magnus Erga til Telen.

Supporterleder Karl Arne Lia varsler mobilisering og håper rundt 100 Notodden-fans tar turen til Jørpeland i helgen. Også ferdigspilte Vard Haugesund er i faresonen i avdelingen og rykket ned dersom både Odd 2 og Notodden vinner sine kamper.

Seriefinale

Et annet rekruttlag med en usikker skjebne er Strømsgodset 2. Drammenserne har imponert stort med et ungt mannskap denne sesongen og har uttalt at de ønsker seg opp.

Det ønsket oppfylles med poeng i den rene seriefinalen mot Gjelleråsen i Nittedal søndag. Kun målforskjellen skiller foran thrilleren der Bent Inge Johnsens gutter må vinne for å sikre et historisk opprykk.

I 2016 spilte Stabæk 2, Tromsø 2, Molde 2, Rosenborg 2, Odd 2, Strømsgodset 2 og Vålerenga 2 alle i 2. divisjon, men etter spissingen påfølgende sesong, har eliteserieklubbene slitt med å holde seg på dette nivået med sine rekrutter.

Vålerenga og Odd var de eneste med klubbene med andrelag på nivå tre i 2017, i 2018 fikk duoen selskap av Stabæk 2 som rykket rett ned igjen. Også VIF forsvant ned dette året mens Odd berget plassen etter å ha tatt kun 22 poeng og spilt 1-1 i en avgjørende kamp mot Nybergsund i siste serierunde.

I 2019 var derfor Odd 2 eneste rekruttlag i 2. divisjon mens Vålerenga 2 og Rosenborg 2 var tilbake i 2020.

Odd 2, Vålerenga 2 og Rosenborg 2 spilte på nivå tre også i 2021 mens det i år kun er de to førstnevnte klubbene som har rekruttlag på dette nivået.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form