Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Mot rekruttrekord i 2. divisjon: - Et sterkt ønske om å rykke opp

Siden spissingen av 2. divisjon har det aldri spilt med enn tre rekruttlag på dette nivået. Neste sesong kan det bli fem.

Foto: Digitalsport

- Vi har et sterkt ønske om å rykke opp. Vi ønsker det veldig fordi våre juniorer trenger en matcharena som er høyere nivå enn 3. divisjon, sier Godset-sportssjef Jostein Flo til Drammens Tidende.

Flere eliteserieklubber virker å ha et sterkere ønske om å etablere seg i 2. divisjon i norsk fotball. Kun Odd og Vålerenga er å finne på dette nivået denne sesongen, og begge kan rykke ned, men neste sesong kan de få selskap av Brann, Strømsgodset og Aalesund.

Fire eller fem andrelag i 2. divisjon vil bety rekord siden spissingen av nivået foran 2017-sesongen.

- Vi har stort sett spilt med et rent juniorlag. Dette er godt gjort, sier Flo om Godset-rekruttene som mandag slo Bossekop 7-0 på Marienlyst.

Nedrykksras

I 2016 spilte Stabæk 2, Tromsø 2, Molde 2, Rosenborg 2, Odd 2, Strømsgodset 2 og Vålerenga 2 alle i 2. divisjon, men etter spissingen påfølgende sesong, har eliteserieklubbene slitt med å holde seg på dette nivået med sine rekrutter.

Vålerenga og Odd var de eneste med klubbene med andrelag på nivå tre i 2017, i 2018 fikk duoen selskap av Stabæk 2 som rykket rett ned igjen. Også VIF forsvant ned dette året mens Odd berget plassen etter å ha tatt kun 22 poeng og spilt 1-1 i en avgjørende kamp mot Nybergsund i siste serierunde.

I 2019 var derfor Odd 2 eneste rekruttlag i 2. divisjon mens Vålerenga 2 og Rosenborg 2 var tilbake i 2020.

Odd 2, Vålerenga 2 og Rosenborg 2 spilte på nivå tre også i 2021 mens det i år kun er de to førstnevnte klubbene som har rekruttlag på dette nivået.

Tre runder før slutt har Odd 2 to poeng ned lagene under streken mens Vålerenga 2 er under streken på svakere målforskjellen enn Asker.

Tre andrelag på topp

I Norsk Tipping-ligaen leder Aalesund 2 på imponerende vis ett poeng foran Elverum med én kamp mindre spilt. De to lagene møtes på Elverum stadion lørdag.

Brann 2 leder avdeling 3 med tre poeng ned til Fana og fire poeng ned til Brodd tre runder før slutt.

Med tre kamper igjen å spille i avdeling 6 har Strømsgodset 2 nå tre poeng ned til Gjelleråsen etter at romerikingene har tapt to kamper på rad. Også de to duellantene skal møtes før sesongen er over - i siste serierunde på Li.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form