Lukk søk

Eliteserien

September 1, 2022

Mot fulle hus 16. mai: - Vil ikke se ett eneste tomt sete

Både på eliteseriearenaene og hos flere klubber på nivå to merker man enorm pågang foran 16. mai-runden mandag.

Foto: Digitalsport

Rosenborg har jobbet lenge med 16. mai-arrangementet og har et bredt utvalg av aktiviteter på og rundt stadion mandag. Godt over 14.000 solgte billetter lover godt med fem dager til kamp.

Det er ikke ofte Color Line stadion er fullsatt, men kan det skje mandag? Molde-fansen mobiliserer og i Ålesund går salget unna. Kan tilskuertallet bikke 10.000 for første gang siden 2016? Mye tyder på det med 9000 solgte onsdag!

- Jeg vil ikke se ett eneste tomt sete mandag 16. mai. Her skal vi ha en folkefest, sier AaFK-spiss Sigurd Haugen i en promovideo på klubbens Facebook-side.

Onsdag ettermiddag melder Bodø/Glimt om at det er kun 450 ledige seter på et nylig utvidet Aspmyra mandag. Langsidene har allerede vært fullsatte i flere dager. Mot Tromsø byr man også på gratis inngang for de 300 første som viser frem russekortet.

Passerte 10.000 solgte

I Stavanger har det vært fotballfeber en periode, og etter Vikings snuoperasjon i Molde sist har det tatt helt av. Serielederen møter Strømsgodset torsdag, men det jobbes parallelt med å fylle stadion mot Jerv der man allerede har passert 10.000 solgte billetter.

Også i Oslo går salget unna. Vålerenga har ikke klart å fylle Intility Arena siden åpningskampen mot Sarpsborg, og det kan bli tøft også nå, men billetter nummer 10.000 er solgt med fem dager til kamp.

- Dersom man skal sammenligne med årene som har vært så er dette veldig bra fem dager før! Ser vi på historikken så går billettene hos oss fra par dager før kampstart, skriver markedssjef Mehran Amundsen-Ansari på Twitter.

Etter den strålende seriestarten merker Lillestrøm bra pågang foran møtet med Sarpsborg som på sin side jobber for å fylle fem supporterbusser. LSK opplyser mandag om at de onsdag passerte 6500 solgte billetter.

Imponerende i Bergen

I Kristiansund har det vært mest fokus på å få plass et par nye midtstoppere den siste tiden, men det meldes også om snaue 3700 solgte billetter til hjemmemøtet med Strømsgodset.

Odd har invitert alle breddeklubbene i Telemark på kamp 16. mai og håper på årsbeste på tribunene.

Også på nivå to er det 16. mai-feber! Brann regner med å fylle Stadion mot Sandnes Ulf til toppkampen mandag og annonserte onsdag at de har solgt 14.200 billetter!

Fredrikstad kan ikke matche bergenserne, men 7000 plasser er fylt opp mot Skeid 16. mai i plankebyen.

I 2. divisjon blir det 16. mai-arrangement på Melløs der ubeseirede Moss møter Ørn Horten til lokaloppgjør, og også på nivå fire vil det bli godt besatte tribuner både i Florø der rivalen Førde er gjester og i Mandal der MK møter Vindbjart.

Slik spilles 16. mai-kampene:

Kristiansund - Strømsgodset
Viking - Jerv
Odd - Haugesund
Rosenborg - Sandefjord
Aalesund - Molde
Bodø/Glimt - Tromsø
Lillestrøm - Sandefjord
Vålerenga - HamKam

Obos-ligaen:

Brann - Sandnes Ulf
Stabæk - Grorud
Fredrikstad - Skeid

PostNord-ligaen:

Moss - Ørn Horten

Norsk Tipping-ligaen:

Florø - Førde
Kongsvinger 2 - Raufoss 2
Follo - Start 2
Mandalskameratene - Vindbjart
Mjøndalen 2 - Strømsgodset 2

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form