Lukk søk

Obosligaen

April 4, 2023

Moss jobber med Askar-retur: - Positiv dialog

15 år etter han forlot Moss, kan Amin Askar igjen få Melløs som hjemmebane.

Foto: Digitalsport

- Jeg er i dialog med klubben og kommer til å ta en beslutning en gang på nyåret Jeg reiser ikke ned til Østlandet før etter nyttår, sier Askar til norskfotball.com.

Høsten 2008 forlot Amin Askar Moss etter niendeplassen på nivå to. 15 år senere er 37-åringen på vei tilbake til klubben som i 2023 igjen er klar for spill på nest øverste nivå.

- Vi er i en positiv dialog med Amin Askar. Jeg opplever at Amin har et ønske om å spille for oss, sier trener Thomas Myhre til Moss Avis.

- Vi prater om hvordan vi kan få til en løsning som begge parter kan leve med og, jeg føler at vi nærmer oss en avtale, men jeg tror ikke en eventuell signatur er på plass før tidlig på nyåret.

I Tyrkia

Fredrikstad, Brann, tyrkiske Sanliurfaspor, Sarpsborg og nå sist Kristiansund har vært stoppesteder for Asker siden Melløs-exiten.

- Jeg kan bekrefte dialogen og det er absolutt interessant for meg å signere med MFK. Jeg har tidligere sagt at jeg på et eller annet tidspunkt vil komme «hjem» og det tidspunktet er nå, uttalte Askar selv til Moss Avis for to uker siden.

Dersom overgangen går i orden, betyr det et gjensyn med Kristiansund BK i 2023 - klubben Askar forlot etter nedrykket fra Eliteserien tidligere i høst.

- Når jeg ser tilbake på mine tre år og 70 kamper for klubben, er det med beundring, stolthet og takknemlighet for alle de fantastiske menneskene jeg har møtt i Kristiansund. Fra dag 1 har jeg trivdes og det samme har min familie, skrev Askar på Twitter i slutten av november.

- Det er vanskelig å sette ord på hva mine år i KBK har betydd for meg, men omgitt av fine folk har det uten tvil beriket livet mitt, fortsatte 37-åringen som spesielt takket Christian Michelsen og Kjetil Thorsen.

Farah-nei

En mulig løsning for Moss er å ansatte Askar også i administrasjonen på Melløs der man trenger flere hender etter det overraskende opprykket til Obos-ligaen.

- Jeg føler at klubben har ligget med brukket «rygg» en stund. Nå virker det som om MFK har reist seg, noe opprykket er et bevis på. Det er mye som har virket rotete de senere årene, men nå føler jeg at mye er mer på stell og dermed er det mer aktuelt å spille for klubben, sier Askar til lokalavisen.

Dersom avtalen går i orden, kan Askar bidra til å erstatte Anes Farah. 22-åringen fikk tilbud om en ny toårskontrakt med MFK, men har takket nei og blir ikke med opp.

Det gjør heller ikke keeper Daniel Rojas, Nicklas Lagesen eller veteranen Thomas Klaussen. Mathusan Sandrakumar, Marius Hagen, Thierry Dabove, Jesper Grundt og Christian Wagner ble alle hentet inn i sommer og forsvinner fra Moss etter opprykket.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form